DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
16°C
Balıkesir
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Bandırma Gökkuşağı Psikiyatri & Psikoterapi Merkezi doktoru Uz. Dr. Tufan Güneş özellikle pandemi sonrası yaşanan psikolojik sıkıntılardan “Online Terapi ile kurtulma” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tufan Güneş yazdığı köşe yazısında sözlerine şöyle devam etti;

Gelişen ve sürekli yenilenen çağımızda, hayatımızı kolaylaştıran ve hızlı iletişimi sağlayan her uygulama teknolojiye olan ilgimizi arttırdı. Bankacılık , alışveriş , araştırma gibi her şeyimizi  online olarak yapar olduk .  Sağlık sektörü de bunun paralelinde ilerlemeye başladı. Fiziksel muayeneyi gerektirmeyen psikiyatri dalı da online hayata uyum sağladı .Günümüzde psikiyatrik hastalıkların tanı ve tedavisinde yüz yüze tedavinin yanında ” online terapi” kullanılıyor.

Çoğu zaman bir sağlık kuruluşuna gitmeye enerjimiz,vaktimiz olmaz ertelemeye çalışırız ve ya

kendimizi evden çıkınca rahatsız hissedeceğimizi düşünürüz.

Salgından etkilenir miyiz bulaş riskimiz artar mı  diye endişeleniriz..

Bu dönemde bir gereklilik olarak ortaya çıkan online terapi danışanlarımıza büyük kolaylık sağladı.

Online terapi ; danışan ile terapistin internet üzerinden terapi seansını gerçekleştirmesidir . Genelde görüntülü görüşme aracılığıyla olsa mail ya da yazışma şeklinde de gerçekleştirilebilir. Çevrimiçi terapi, tele-psikiyatri şeklinde de isimlendirilmiştir. Online terapi alacağınız terapistin alanında uzman olmasına dikkat edilmeli ve iyi araştırılmalıdır. Bazı danışanların online terapi güvenilirliği ile ilgili şüpheleri olsa da güvenilir sosyal medya platformlarında görüntülü konuşmaya yapılan görüşmeler bu şüpheleri ortadan kaldırmaktadır.

İlk başlarda bu konuda acaba yüz yüze terapi  kadar  etkili olabilir mi diye kaygılarımız olsada  bazı durumlarda yüz yüze görüşmelere oranla daha çok verim aldık. Danışanın kendini evinde güvende hissetmesi en büyük avantaj oldu. Aynı zamanda vakitten kazanç sağlandı.

Hatta bazı danışanlarımız için daha tercih edebilir bir tedavi şekli oldu.

Mesela;

Psikiyatrik rahatsızlıklarından  dolayı ruh sağlığı muayenehanelerine gelmeye tereddütten eden danışanlar online terapi ile psikiyatrik tedaviye ulaşma şansları artmış oldu.

Küçük çocuğu olup bırakacak kimsesi olmayan anneler tedavide online terapi yöntemini tercih etti.

Bulunduğu yerde ulaşım sıkıntısı olanlar ,bulundukları yerden tedaviye başladılar.

Pandemi döneminde yaşanan kısıtlamalar, hastanelerde randevu alınmasının zorlaşması aslında daha önceden de var olan online terapiyle tedavi yöntemini gittikçe attırdı.

Online terapi ile panik atak , obsesif – kompülsif  bozukluk ( takıntı hastalığı ) , majör depresyon, uyku bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete  vb psikiyatrik hastalıkların hemen hemen hepsi tedavi edilebilir.

Sizde  ve ya çevrenizde psikiyatrik ve psikolojik problemler  olduğunu düşünüyorsanız lütfen Ruh sağlığı uzmanından online ve ya yüz yüze  yardım almaktan tereddüt etmeyin  , ertelemeyin…

Doktorumuza Ulaşmak için:

Bandırma Gökkuşağı Psikiyatri & Psikoterapi Merkezi
Adres : Paşakonak mahallesi 1046 sokak W-Paşakent sitesi A1 Blok kat :4 Daire : 21 Bandırma
Tel : 0545 192 31 05
Web : https://www.psikiyatristtufangunes.com/

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.