DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
17°C
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Ent-u KBB & Ses Hastalıkları Merkezi Doktorlarından Doç. Dr. Engin Başer Ses Hastalıkları ve Ses Terapisi ile bu hastalıkların tedavisi hakkında bilinmesi gerekenlerden şöyle söz etti;

Ses hastalıklarının tedavi yöntemleri nelerdir?

  • Ana başlıklar halinde söylememiz gerekirse; medikal (ilaçla) tedavi, ses terapisi ve cerrahi tedavi olarak sayabiliriz.

Ses terapisi ne demek? Nasıl uygulanmaktadır?

  • Ses terapisi, sesimizi yanlış kullanımının önüne geçmek ve sesi güçlendirmek için yaptığımız bir fizik tedavi uygulamasıdır. Amacımız hedef sese ulaşmaktır (yani kişinin anatomik ve fizyolojik kapasite olarak ulaşabileceği en iyi sestir). Ses problemlerinin neredeyse hepsinde kullanılabilecek bir tedavi yöntemidir. Bazı ses rahatsızlıklarında tek tedavi yöntemi olarak kullanılıyor iken, bazılarında ise tıbbi (ilaçla) veya cerrahi tedavinin öncesi ve sonrasında destekleyici olarak kullanılabilir. Özellikle cerrahi sonrası iyileşmeyi oldukça hızlandırmaktadır.

Ses terapisinde kullanılan metodlar nelerdir?

  • Ses terapisinde birçok farklı metod kullanıyoruz. Amacımız hastanın ses tellerini ve hava yolu organlarını uygun şekilde kullanmasını sağlamak, yanlış kullanımın önüne geçmek istiyoruz. Çok faydalı ve etkin bir tedavi olması ile birlikte, hiçbir ses patolojisi için özgün bir ses terapisi yöntemi yoktur. Hatta her hasta için seçilen ses terapisinin yöntemi, yoğunluğu ve süresi, hastanın ihtiyaçlarına göre birbirinden farklı olmaktadır. Her teknik her hastada işe yaramadığı gibi, uygun olmayabilir. O nedenle ses terapi uygulayıcı birçok terapi metoduna hakim olmalı, hastaya uygun tekniği seçebilmelidir. Ben kendi pratiğimde çoğu metodu kullanmakla birlikte, bilimsel makalelerimin ve çalışmalarımın olduğu suya üfleme şeklinde basitçe tarif ettiğmiz DoctorVox ses terapi tekniğini ve LaxVox ses terapisini sıklıkla kullanmaktayım.

Suya üfleme dediğiniz tekniklerden kısaca bahsedebilirmiyiz?

  • LaxVox ve DoctorVox teknikleri sesi geliştirmek güçlendirmek amacı ile sadece hastalarda değil, tüm profesyonel konuşmacılarda, oyuncularda, şarkıcılarda, öğretmen gibi yoğun konuşan meslek sahiplerinde kullanılabilir bir ses terapi metodlarıdır. Terapi programı düzgün postür ve nefes alış veriş egzersizi ile başlayıp, ses çalışması ve vokal kasların geliştirilmesiyle devam eder. Bu terapi de ana hedef kişilerin larenksi (gırtlağı) en iyi şekilde kontrol edebilir hale gelmesidir.
  • DoctorVox terapide maske olması, su basıncının ayarlanabilir olması ve ses yolunu nemlendirme özelliği ayrıca tekniği farklı kılmaktadır.

Herkesin SES’ine sağlık diyorum.

Doktorumuza Ulaşmak İçin :

Ent-u Kbb & Ses Hastalıkları Merkezi
Adres : Paşakent Mh, Şht. Ayhan Özay Cd No:34/A-A
Tel :  0553 989 33 15
Web :  https://www.entukbb.com

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.