DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
23°C
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C

Bandırma’da Gezilecek Yerler

Bandırma’da Gezilecek Yerler

Marmara Denizinin Güneyinde bulunan Şehrimiz Balıkesir’in Nüfus olarak en büyük ilçelerinden birisidir. Ekonomik olarak Balıkesir’e en çok katkı sağlayan ilçemiz Türkiye’nin en büyük limanlarından birisine sahiptir. Bandırma’ya ilk yerleşimin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmemekle birlikte Erdek yolunda bulunan Kyzikos Antik kenti dönemlerinde şehre ilk yerleşimin yapıldığı düşünülmektedir. O zamanlar da bir balıkçı köyü olan Bandırmamızın Yunanca güvenilir liman anlamına gelen “Panormos” olarak anılmaktaydı. Peki bu güzel şehrimizde gezilecek yerler nerelerdir.. Eminim ki tüm Bandırmalı bugün nereye gitsek derken şöyle kısa bir düşünceye kapılmaktadır. Tüm bu detayları sizler için derlemek istedik.

Kurtulmuşoğlu Süleyman bey, Batı Andolu seferini 1076 yılında yaparak Kapıdağ ve çevresini Türk idaresi altına almıştı. Daha sonra Selçuklu Sultanlarından 1. Kılıçarslan’ın ölümünden sonra 300 yıl kadar bölge Bizans idaresi altına girmiştir. 1345 yılında ise Orhan Gazi bölgemizi Osmanlı topraklarına katmış ve günümüze kadar devam etmiştir.

Bandırma’da gezip görülecek yerlerin düşündüğümüzde ilk önce Geniş Sahil Bandı ve Cumhuriyet Meydanında dolaşmak Fener yolunda bir tur atmak gelmektedir. Şehrimizin gelişmesi ile birlikte Merkezler çoğalmakta ve gezip görebileceğiniz yerler değişmektedir.

Kış aylarını ele aldığımızda şehrimizin çeşitli noktalarında bulunan bir çok Cafeler’de güzel bir Sahlep eşliğinde dostlarınızla hoş sohbet gerçekleştirmek tercih edilecek en güzel etkinliklerden birisi olacaktır. Ayrıca eğer imkanınız varsa hemen yanı başımızda bulunan Kapıdağ’da güzel bir kış pikniği gerçekleştirebilirsiniz. (Çöplerimizi Doğada Bırakmayalım)

Bandırma’da her mevsim gidip görebileceğiniz Arkeoloji Müzesi mutlaka gidip görmeniz noktalardan birisidir. Müzemizde Kyzikos Antik kenti ve Daskyleion Ören yeri kalıntılarını inceleyebilmeniz için İki teşhir salonu, bir laboratuar, kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır. Müze de Pers sanatının özelliklerini taşıyan antemionlu ve frig yazıtlı mezar stelleri, kazılarda çıkarılan Pers kalıntıları bulunmaktadır.

 

Merkeze uzaklığı yaklaşık 20 km olan Manyas Gölü Kuşcenneti bir kaç kere gidip görülmesi gereken bir yer. Çünkü belirli dönemlerde farklı kuş türlerini inceleyebilirsiniz. Her mevsim ziyaret edebileceğiniz Kuşcennetinde ayrıca gözlem yapabilmeniz için bir gözetleme kulesi de bulunmaktadır.

Ayrıca Erdek-Bandırma yolunda bulunan Kyzikos Antik Kenti kalıntılarının bulunduğu alan tarih meraklıları için görülmeye değer noktalardan birisidir. Ancak bu konuda tavsiyemiz gitmeden önce Kyzikos uygarlığı hakkında gerekli bilgiyi internetten okuyarak incelemeniz olacaktır. Hiç incelemeden gittiğinizde “Bu ne ya sadece taş yığınları var burada” şeklinde yorumlarınız olabilir.

Yazımızı siz değerli okuyucularımızın yorumları ile zenginleştirmek istiyoruz lütfen gezilecek yerler noktasında haberimizin altına yorum bırakın…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.