DOLAR
32,5249
EURO
34,8871
ALTIN
2.433,03
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
17°C
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Punta Makinesi

Punta Makinesi

Klasik olarak kullanılan kaynak malzemelerden farklı olarak, ekstra bir malzeme kullanımı gerektirmeyen punta makinesi, farklı 2 metalin erime işlemi ile birlikte birbirine kaynamasını sağlar. Metallerin ısıtma işlemleri ile birlikte erime göstermesinden sonra metaller birleşir ve puntalama işlemi tamamlanmış olur. Kaynak ürünlerine göre kullanım alanı oldukça kısıtlı olan punta makinesi, abajur teli üretiminde sıklıkla kullanılır. Punta makinasının kullanım kolaylığı sağlaması ve sarf malzeme ihtiyacı gerektirmemesi tercih sebeplerinin başında gelir.

Punta Makinesi Nasıl Kullanılır?

Kaynak makineleri içerisinde oldukça güvenli, hızlı ve pratik kullanıma sahip olan punta makinesi, iş parçaları ile birlikte elektrotların uyguladığı basınçlar sayesinde işlevini gerçekleştirir. Ürün çeşitliliğine göre değişiklik gösterse de genellikle 0.5- 3mm arası sacların ısıtılma işlemi yapılır. Oldukça büyük bir akımın zorlanması ile birlikte metal eritilir ve punta makinesi işlemini tamamlamış olur. Punta makinesinin en önemli özelliği çekici özelliği sayesinde oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde diğer kaynak makinelerine oran ile daha çok enerji üretmesidir. Punta makinesi alımlarınız için https://www.sanayiden.com/punta-kaynak-makinesi  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.