Turşu suyunun bulanık olma nedeni farklı gerekçelere bağlı olarak görülebilir. Yapılırken uygulanan bazı süreçler turşu suyunun bulanık olma nedeni açısından açıklayıcı olacaktır. Fermantasyon sürecindeki turşunun laktik asit bakterisi üretmemesi gerekir.
Turşu kurulduktan sonra bakteri ürediğinde suyunda bulanıklık görülebilmektedir. Genelde 5 güne kadar bunun geçmesi gerekir. Geçmemesi halinde bulanıklaşma daha da kötü bir hal alarak turşunun bozulmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda imha etmek gerekecektir.
Eksik malzeme turşu suyunun bulanık olma nedeni olarak başka bir durumdur. Kavanoz içine eklenen malzemelerin kötü ve çürümeye yüz tutmuş olması bulanıklık nedenidir. Ayrıca kavanoza eklenen suyun bulanık olması da otomatik olarak suyun şeklini değiştirir.
Turşu suyu tarifi uygulanırken tuz da bulanıklığa neden olabilir. Kristal kaya tuzlarının tercih edilmesi önerilir. Rafine edilmeyen tuzlar, işlenmemiş tuzlara odaklanmak gerekir.
Turşu suyu kurulurken salyalanma veya sümüklenme durumu varsa bunun nedeni malzemelerin yeteri kadar temizlenmesidir. Örneğin lahana turşusu kurulurken tuzlama yapılarak kötü yapraklar ve diğer maddeler yukarı çıkarılmalıdır.
Hazır turşu suyunda bulanık görüntü pek rastlanmayan bir durumdur. Tesislerde defalarca kontrol edilerek müşterilerin kullanımına sunulmaktadır. Şayet firma üretim tesisi kalite standartlarına uymazsa turşu suyunun bulanık olma nedeni için ayrıca bir inceleme yapılabilir.