DOLAR
46,0408
EURO
53,0791
ALTIN
6.409,16
BIST
13.694,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

“Aile ve Nüfus On Yılına Doğru” Uluslararası Sempozyumu 2 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek

“Aile ve Nüfus On Yılına Doğru” Uluslararası Sempozyumu 2 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek
02.12.2025 10:02

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden konunun uzmanları ve akademisyenlerin katılacağı sempozyumda, aile ve nüfus yapısında küresel ölçekte yaşanan dönüşüm masaya yatırılacak

 

-“Aile ve Nüfus On Yılına Doğru” Uluslararası Sempozyumunun kapanışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katılacak

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile ve nüfus alanında küresel ölçekte yaşanan değişimlerin ele alınacağı “Aile ve Nüfus On Yılına Doğru” Uluslararası Sempozyumu’nu 2 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirecek. Sempozyuma, Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden uzmanlar ve akademisyenler katılacak.

 

Sempozyumda, dünya genelinde evlilik oranlarındaki düşüş, doğurganlık hızının azalması ve yaşlı nüfusun artışı ele alınacak.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de düşen doğurganlık hızına dikkati çekerek bunu “varoluşsal bir tehdit” olarak nitelendirmesinin ardından, demografik değişime yönelik çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda, 2024 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında Nüfus Politikaları Kurulu oluşturuldu.

 

Kurul çatısı altında oluşturulan mevzuat, çalışma hayatı, sağlık, eğitim, ekonomik teşvikler ile iletişim ve farkındalık alanlarındaki çalışma grupları faaliyetlerini sürdürüyor.

 

“Aile ve Nüfus On Yılı”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle, aile ve evlilik kurumunun güçlendirilmesine yönelik çok sayıda uygulama hayata geçirildi.

 

Bu çerçevede, evlilik kredisinin 81 ile yaygınlaştırılması, doğum yardımlarının genişletilmesi, yarı zamanlı çalışma imkânlarının artırılması, üç ve üzeri çocuğa sahip ailelere sosyal konut desteği sağlanması ile kreş ve bakımevlerinin yaygınlaştırılması gibi düzenlemeler yürürlüğe girdi.

 

Aile Yılı uygulamaları kapsamında 2026–2035 döneminin “Aile ve Nüfus On Yılı” olarak ilan edilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliğinin önemini daha da artırdı.

Bu çerçevede “Aile ve Nüfus On Yılına Doğru”  sempozyumunda, “Ailenin Güçlendirilmesine Yönelik Politikalar” ile “Ulusal ve Uluslararası Nüfus Politikaları” başlıklı iki panel gerçekleştirilecek. Programda, aile ve nüfus yapısındaki değişimlerin ele alınması, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve “Aile ve Nüfus On Yılı” hazırlıklarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

Sempozyumunun kapanış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yapacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.