DOLAR
32,4563
EURO
34,8688
ALTIN
2.443,33
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
17°C
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

Sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amaçlarıyla devam eden programın, bu döneminde; 13 ilçemizde sona eren ölçümlerde, toplamda 7874 öğrenci taranarak, motorik ve fiziksel özelliklerinin spor bilgi sistemine girişleri tamalandı. 13 Mayıs tarihine kadar devam edecek tarama programının ilk aşamasında, geriye kalan 7 ilçemizde yaklaşık 5500 öğrencimizin daha taramalarının yapılması hedefleniyor.

Genel test ve ölçümlerin tamamlanmasının ardından, test ve ölçüm değerleri Türkiye ortalamasının üstünde çıkan öğrencilerimizin, programın ikinci aşamasına geçmesiyle başlayan bir diğer süreçte ise; belirlenen öğrenciler ikamet ettikleri ilçede bulunan deneyimli kurum antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından tüm ülkede standart olan modül program kapsamında antrenmanlarına 8 ay boyunca devam etmektedirler. 8 ay sonunda ise yapılacak son test ölçümleriyle, motorik özellikleri açısından hangi spor dalına daha yatkın oldukları bilimsel metodlar ile oluşturulan spor karnelerinde öğrenciler ve velileriyle paylaşılmaktadır.

İlimizde de tüm ilçelerimizi kapsayacak, yaklaşık 850 öğrencinin katılacağı son test takvim ve programı, Mayıs ayı içerisinde başlayacak şekilde İl Müdürlüğümüz tarafından planlanmıştır.

Sahada devam eden bu test ve ölçüm uygulamalarının yanı sıra, İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan; ilkokul idarecilerinin, 3. Sınıf zümre başkanlarının ve koordinatör öğretmenlerin program hakkında bilgilendirilmesine yönelik yapılan toplantılara da ilçelerimizde devam edilmektedir. Programın amaç ve hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında genel bilgilendirme yapılarak, ilk olarak 2017-2018 eğitim döneminde başlayan ölçümlerle ilgili istatistiki bilgiler paydaşlarla bu toplantılarda paylaşılmaktadır.

 

 

 

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

Ana Hizmet Binası:Paşa Alanı Mahallesi, Tarihçi Cemal Kutay Caddesi, Karesi/BALIKESİR

Ek Hizmet Binası:Paşa Alanı Mahallesi, 81. Sokak (Terminal-1), Şehit Turgut Solak Spor Salonu, Karesi/BALIKESİR
Ek Hizmet BinasıPaşa Alanı Mahallesi, 81. Sokak (Terminal-1), Balıkesir Olimpik Yüzme Havuzu, Karesi/BALIKESİR

 

Telefon

: 0266 2411942

Faks    

: 0266 2416652

Web

http://balikesir.gsb.gov.tr/

Twitter:

https://twitter.com/GSB_Balikesir

Facebook:

https://www.facebook.com/balikesirgsim

Instagram:

gsb_balikesir

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.