DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
ALTIN
2.506,64
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
17°C
Balıkesir
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Karesi’de 15 Temmuzu Anlattılar

Karesi’de 15 Temmuzu Anlattılar

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoğraf Sergisi ve Söyleşi büyük ilgi gördü.

KARESİ Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenledi. 14 Temmuz’da TÜİK Meydanı’nda “Türkiye Geçilmez” temalı Fotoğraf Sergisi açan Karesi Belediyesi, akşam ise “Vatan, Demokrasi ve Hürriyet Yolunda” konulu söyleşi organize etti. Karesi Millet Bahçesi’nde gazeteci yazarlar Zafer Şahin ve Dr. Yusuf Alabarda’nın konuk olduğu söyleşide hain darbe girişiminin öncesi, o gece yaşananlar ve sonraki mücadele süreci konuları konuşuldu. Gazeteci ve Yazar Semra Aman Akyürek’in moderatörlüğünü yaptığı ve pandemi kurallarına uygun olarak açık havada gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan 15 Temmuz 2016 yılında AK Parti Balıkesir İl Başkanı iken yaşanan süreci anlattı.

“HÜSRANA UĞRADILAR”
Orkan, konuşmasının başında “5 yıl önce bu saatlerde yaşanan ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen hain darbe girişiminde sırasında Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen Burhaniyeli özel harekat polisimiz Mustafa Serin’i, Ovabayındırlı Özel Harekat Polisimiz Turgut Solak’ı ve sivil şehidimiz Mahmut Eren’i ve o gece vatan toprağı için şehit düşen tüm yurttaşlarımızı en yüce duygularla rahmetle anıyorum. Yattıkları yer nur, hatıraları bizler için ebedi olsun” ifadelerini kullandı. Orkan “O gece hükümetimizin kararlı duruşu ve vatansever kolluk kuvvetlerimizin gayretlerinin yanı sıra tarihi şan ve şerefle yazılmış aziz milletimizin halk iradesine nasıl sahip çıktığına bizzat şahit olduk. Milletten kopuk bir yönetim şeklini hedefleyenler hüsrana uğradı” diye konuştu.

“FETÖ BUGÜNÜN KONUSU DEĞİLDİR”
Programa konuşmacı olarak katılan Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise, FETÖ terör örgütünün 1980’li yıllardan itibaren devlete nasıl sızdığını ve devlet içinde nasıl yapılandığına dair geniş bilgiler verdi. Hain yapılanmanın bugünün ve yakın tarihin konusu olmadığını, daha eski tarihlere dayandığını dile getiren usta gazeteci, Kestane Pazarı’nda başlayan ve devletin Eğitim, Emniyet, Yargı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni sızarak devleti ele geçirme planlarını kronolojik olarak anlattı. Şahin konuşmasında “FETÖ, AK Parti iktidarı ile büyüdü iddiaları haksızlıktır. Bu konu bir partinin konusu değil, siyasi hayatın konusudur. Her dönem, iktidarlara yakın görünerek sinsi bir plan hazırlamışlar. Ancak bir şeyi düşenememişler. O da ‘Darbeye hayır’ diyen vatan sevdalısı insanlar. Halkımız, o gece tankların önüne yatarak direnmiş ve darbeye izin vermemiştir” ifadelerini kullandı.
“ASKERİ DENETİM MEKANİZMASI KURULMALI”
Söyleşiye katılan ve aynı zamanda Kepsutlu olan Emekli Albay Dr. Yusuf Alabarda ise konuşmasına “Memleketimde böyle güzel ve faydalı organizasyona katılmak beni bir başka memnun etti. Sayın Belediye Başkanımız Dinçer Orkan’a bu davetinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı. Alabarda 15 Temmuz hain darbe girişiminin özellikle askeri yapılanmasına dair geniş bilgiler vererek diğer ülkelerin siyaset ve askeri ilişkilerinden bahsetti. Alabarda kolluk kuvvetlerinin seçilmiş insanların hizmetinde olduğunu unutmamaları gerektiğine dikkat çekerek “Pek çok ülkede darbe olmuyor. Onlar bu işi çözmüş. Çünkü asker ve polis kendi işine, siyasetçi kendi işine bakıyor. O ülkelerde orduyu denetleyen mekanizmalar kurulmuş. Kimse darbe olacak endişesi taşımıyor” dedi.

Karesi Millet Bahçesi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen söyleşiye Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ekrem Çalışkan, MHP Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Av. Pırıl Özçelik’in yanı sıra çok sayıda davetli topluluğu ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.