DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
28°C
Balıkesir
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Balıkesir Merkez Havalimanı ne Zaman Hizmete Girecek?

Balıkesir Merkez Havalimanı ne Zaman Hizmete Girecek?

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TBMM’de yerinden yaptığı konuşmada Balıkesir Merkez Havalimanının hizmete verilmesinin üstünden 18 ay geçmesine rağmen havalimanına tek bir uçağın dahi inmediğini söyledi. Şahin, “76 milyon 521 bin lira harcama yapılan ve hali hazırda 99 personeli bulunan havalimanı atıl olarak beklemekte ve her geçen gün köhneleşmektedir. Boşa giden bir yatırım olmaması için Balıkesir Merkez Havalimanına mutlaka sefer düzenlenmelidir.” dedi.

Önce Hazır Dediler Sonra Covid’i Bahane Ettiler

Konuyu ilk kez 16 Haziran 2020 tarihinde soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan Balıkesir Havalimanı’nın terminal binası ve mütemmimleri yapımı sürecinin tamamlandığı ve 10 Şubat 2020’de hizmete verilerek her türlü sefer talebine cevap verebilecek kapasitede olduğu şeklinde cevap almıştı.

20 Kasım 2020 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2021 Yılı Bütçe Görüşmelerinde Balıkesir Merkez Havalimanın akıbetini Bakan Karaismailoğlu’na sorduğunu anımsatan Şahin şunları söyledi; “ Sayın Bakan önce soru önergemize havalimanın her türlü sefer talebine cevap verebilecek durumda olduğu şeklinde cevap vermişti. Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 yılı bütçe görüşmeleri esnasında sorduğumuz soruya verdiği yazılı cevapta ise havalimanının tüm alt ve üst yapı tesisleriyle işletime hazır olduğunu yinelemiş ancak Covid-19 nedeniyle yurt içi ve yurt dışı yolcu uçuşlarında büyük ölçüde azalma olduğundan Balıkesir Merkez Havalimanına sefer yapılamadığını belirtmiştir. Covid nedeniyle getirilen kısıtlamaların kalkması ve yolcu hareketliliğinin artması durumda ise uçuşların başlayabileceğini tarafımıza bildirmiştir. 1 Temmuz itibariyle kısıtlamalar kalktı ve bayram öncesi yolcu hareketliliği ise yüksek oranda artış gösterdi. Balıkesir Merkez Havalimanına bu dönemde sefer olmayacak da ne zaman olacak? Bakanlık önce havalimanı seferlere hazır dedi sonra da pandemiyi bahane etti. 1 Temmuz itibariyle kaldırılan Covid-19 kısıtlamalarından sonra Balıkesir Merkez Havalimanına tek bir sefer dahi yapılamadı. Balıkesir’in aynı zamanda bir turistik bölge olduğu düşünüldüğünde yaz aylarında en azından haftada 2 gün sefer gerçekleştirilmesi gerekiyor.”

76 Milyon Lira Boşa Gitmesin

Balıkesir Merkez Havalimanı için toplam 76 milyon 521 bin lira ödendiğini de anımsatan Şahin yapılan harcamanın boşa gitmemesi için çağrıda bulundu; “Çeşitli bahanelerle Balıkesirlilerin dört gözle beklediği havalimanı kaderine terk edildi. 76 milyon lira harcanan havalimanı hizmete verilmesinin üstünden 18 ay geçmesine rağmen bir türlü faaliyete geçemedi. Hemşerilerimiz, havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan bu yatırımın boşa gitmesine izin vermeyiz. Biz bu hizmetin Balıkesirlilerle buluşması için gerekli çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.