DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
24°C
Balıkesir
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen Bozcaada hakkında merak edilenler oldukça fazladır ve gidecek olanlar için Çanakkale’ye bağlı Bozcadaya ulaşım internette en çok arananlar arasındadır.

Kış veya yaz aylarında bölgeye ulaşmak isteyenler için Bozcaada’ya nasıl gidilir? sorusunun deniz yolu ile olduğu için tek cevabı vardır. Kara yolundan Ezine Geyikli’ye ulaştıktan sonra her saat başı düzenlenen Gestaş arabalı vapur seferleri ile 20 dakikada . Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz.

Bozcaada’ya Ulaşım

Bozcaada’ya ulaşım için farklı yollar bulunmaktadır. Yolculuk konusunda özellikle tercih edilen yönteme göre daha farklı sürelerde ulaşım sağlanabilir.

Araç ile ulaşım sağlamak isteyenler İstanbul’dan Assos’a geçerken farklı yolları tercih edebilirler. Gelibolu’dan Lapseki’ye 20 dakika da geçiş sağlanır. Aynı şekilde Eceabat’tan Çanakkale’ye 15 dakikada geçiş yapılmaktadır. Araç ile yolculuk yapacak olanlar feribot saatlerini inceleyerek buna göre hareket edebilirler.

Yenikapı’dan Bandırma’ya hızlı feribotla gidecek olanlar için yolculuk 3 saat sürüyor.

Otobüsle de bölgeye geçiş sağlanabilir. Farklı bölgelerden adaya gelecek olanlar özellikle değişen ulaşım süresi nedeniyle en uygun seçeneği tercih edebilirler. Çanakkale’den kalkan otobüsler ile ulaşım sağlanabilir. Metro, Kamil Koç veya Pamukkale otobüs firmaları özellikle bölgeye geliş sırasında düzenlenecek olan seferlere göre tercih edilebilir. Kış ve yaz dönemine göre yapılan sefer saatleri değişebilir.

Bozcaada’ya Feribotla Ulaşım 

Feribot özellikle adaya ulaşmak isteyenler yaygın olarak tercih ettiği yöntemler arasında yer almaktadır. İstanbul’dan Çanakkale Bozcaada’ya geçecek olanlar Bozcaada ulaşım konusunda hızlı feribotla kısa sürede ulaşım olanağı elde edebilirler. Gün içerisinde sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferler sayesinde yaz ve kış aylarında ulaşım sağlayacak olanlar belirlenen saatlere göre hareket edebilirler.

Bozcaada’da Konaklama 

Ulaşımın yanı sıra Bozcaada otelleri adada konaklamak isteyenlerin en çok araştırma yaptığı Google’da aramalara arasındadır. Özellikle tatil amacı ile bölgeye gelecek olanlar konaklamak amacıyla farklı adresleri tercih edebilirler. Bozcaada da kalacak olanlar için otel, pansiyon ve butik oteller bulunmaktadır. Yaz sezonunda istenildiği gibi tatil yapılması için hizmet veren otellerin belirlemiş oldukları fiyatlar üzerinden hizmet alınabilir.

Bozcaada otelleri yaz sezonunda yoğunlaşan talepleri karşılamaktadır. Otelde konaklamak istemeyenler için pansiyonlarda kahvaltı dahil seçeneklerin değerlendirilmesi daha uygun fiyatlarla konaklama olanağı sağlamaktadır. Yaz sezonunda sorun yaşamak istemeyenler erken dönemde rezervasyon işlemlerini yaptırabilirler.

Fotoğraf : https://bozcaadan.com/bozcaada-feribot-seferleri/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.