DOLAR
32,1996
EURO
35,0153
ALTIN
2.505,18
BIST
10.731,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
29°C
Balıkesir
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Omicron Varyantı Belirtileri Nedir? Aşılar Koruyor mu?

Omicron Varyantı Belirtileri Nedir? Aşılar Koruyor mu?

İlk kez Güney Afrika’da ortaya çıkan varyantın risklerini görüşmek üzere Cenevre’de toplanan DSÖ Danışma Grubu OMICRON‘u “endişe verici” olarak tanımladı.

Ön bulguların yeni varyantın diğer endişe verici varyantlara kıyasla daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde olduğu bildirildi.

Güney Afrika’nın hemen her şehrinde OMICRON varyantı vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekildi. Güney Afrika, Hong Kong, İsrail ve Botsvana’da yaklaşık 100 doğrulanmış vaka tespit edildi. Biliminsanlarına göre yeni varyant çok sıra dışı bir mutasyon kümesine sahip.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu, varyantın aşıların dayandığı orijinal Coronavirüstekinden önemli ölçüde farklı bir protein yapısının olduğunu açıkladı. Bu durumun yeni varyantın vücudun bağışıklık tepkisinden kaçmasına yardımcı olmasından endişe ediliyor.

BioNTech firması ise yeni varyantı yakından incelediklerini, en geç iki hafta içinde laboratuvar testlerinden kesin verilere sahip olacaklarını duyurdu.

Belçika Coronavirüsün yeni varyantının Avrupa’da görüldüğü ilk ülke oldu. Enfekte kişinin, Türkiye üzerinden Mısır’a yaptığı bir geziden döndükten 11 gün sonra semptomlar geliştiren genç bir kadın olduğu açıklandı.

Aşısız vakanın daha önce Güney Afrika’da hiçbir ülkeye gitmediği belirtildi. İlk vaka tespit edilmesinin ardından 27 AB ülkesi Güney Afrika’ya seyahat yasağı getirme konusunda anlaştı. Güney Afrika’dan uçakla Amsterdam’a varan onlarca yolcu COVID-19 testi yaptırmak için havalimanında kuyruk oluşturdu.

Belirtiler genellikle aynı seyretmekle birlikte semptomlar çok daha geç ortaya çıkabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.