DOLAR
46,0408
EURO
53,0791
ALTIN
6.409,16
BIST
13.694,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
“Tarımda Balıkesir Modeli” ile Balıkesir’in sadece bugününe değil geleceğine de katkı sunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin üreticilere dağıttığı 140 bin marul fidesi ve 200 litrelik gübre desteği toprakla buluştu. “Büyükşehir Belediyemiz maliyetleri düşürdü, bereketi artırdı” diyen çiftçiler destekler sayesinde rahat üretim yapabildiklerini dile getirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın hayata geçirdiği “Tarımda Balıkesir Modeli” sayesinde tarımsal potansiyel her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere dağıtılan yüzde 75 hibeli 140 bin marul fidesi ve yüzde 100 hibeli 200 litrelik gübre desteği toprakla buluştu. Büyükşehir’in desteğiyle maliyetleri azalan ve verimleri artan üreticilerin yüzleri güldü. “DESTEKLER SADECE SERALARIMIZA DEĞİL KÖYÜMÜZE DE KATKI SAĞLADI” Büyükşehir Belediyesinin desteklerinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen sera üreticisi Edanur Kurt, “Bu destekler inşallah güzel bir kazanç sağlayacak. Emeğimizin karşılığını da alacağımızı düşünüyorum. Sadece seralarımıza değil köyümüze de katkı sağladı. Bizlere verdiği desteklerden dolayı Ahmet Akın’a çok teşekkür ederim.” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Desteklerin ekonomik açıdan omuzlarındaki yükü hafiflettiğini söyleyen sera üreticisi Hasan Koca, “Ekonomik olarak çok iyi oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a çok teşekkür ederiz.” dedi. “AHMET AKIN ÇİFTÇİYE EN YAKIN” Yakupköy kırsal mahallesinde sera üreticiliği yaptığını söyleyen Caner Yılmaz, “Gerçekten çok yararlı bir iş yapıldı. Özellikle küçük çaplı aile çiftçileri için gerçekten 10 numara bir işti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleri sayesinde maddi anlamda avantaj sağladıklarını dile getiren Mürsel Akbulut, “Marullarımızı diktik. Bunu Ahmet Akın Başkanımız sayesinde yüzde 75 hibe ile aldık. Tabi bizim için bu bir avantaj oldu parasal olarak. Sera naylonlarını da hibeli olarak almıştık. Katkılarından dolayı Ahmet Başkan’ımıza çok teşekkür ediyoruz. Ahmet Akın çiftçiye en yakın” ifadelerini kullandı.

Okul Destek Projesinden 20 bin 464 çocuk faydalanıyor

Okul Destek Projesinden 20 bin 464 çocuk faydalanıyor
22.12.2025 11:41

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan ortaokul ve lise öğrencilerinin okul dışı zamanlarını verimli kullanabilmeleri için yürüttüğü Okul Destek Projesi’nden 20 bin 464 çocuk yararlanıyor.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın çocuklara yönelik hayata geçirdikleri her projede çocuğun üstün yararını gözettikleri vurgusuyla sağlıklı, güvenli, geleceğe özgüvenle bakan çocuklara bir gelecek sağlamak hedefiyle çalışmalarına devam eden bakanlık, bu alandaki desteklerini güçlendirerek sürdürüyor.

 

Çocukların ailelerinin yanında, kendi sosyal çevreleri içerisinde sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürebilmeleri amacıyla SED hizmeti sunan bakanlık, yalnızca ekonomik destekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda çocukların kişisel gelişimleri ve sosyalleşmelerine katkı sunacak çalışmaları da yürütüyor.

 

Bu kapsamda SED hizmetinin etkinliğinin artırılması amacıyla 2017’den itibaren uygulanan Okul Destek Projesi’yle okul dışı vakitlerde çocukların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sunuluyor. Proje kapsamında hâlihazırda 20 bin 464 çocuğa destek veriliyor.

 

Proje ile ortaokul ve lise çağındaki çocukların psiko-sosyal gelişimleri desteklenirken, akademik durumlarına yönelik rehberlik desteği de sağlanıyor.

 

Okul Destek Projesi ile sanatsal, kültürel, sosyal, sportif ve akademik etkinlikler, kurslar ve eğitimler aracılığıyla sosyalleşerek yeteneklerini keşfeden çocukların sosyal ilişkiler kurma becerilerinin ve sosyal uyumlarının gelişmesi destekleniyor.

 

Öte yandan 81 ilde bugüne kadar 29 bin 908’i ortaokul ve 12 bin 626’sı lise öğrencisi olan toplam 42 bin 534 çocuk projeden faydalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.