DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
23°C
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C

Modern bir iç tasarım için 3 faydalı ipucu

Modern bir iç tasarım için 3 faydalı ipucu

Değişen ve gelişen sanat anlayışı, aynı zamanda yaşam alanlarını da etki etmeye başlıyor. Her geçen gün farklı bileşenlerle kendisini farklı bir şekilde ifade eden modernizm anlayışını evinde de taşımak isteyen kişiler de doğal olarak modern ev tasarımı nasıl yapılır diye merak ediyor.

Modern Bir İç Tasarım İçin 3 Faydalı İpucu

Değişen ve gelişen sanat anlayışı, aynı zamanda yaşam alanlarını da etki etmeye başlıyor. Her geçen gün farklı bileşenlerle kendisini farklı bir şekilde ifade eden modernizm anlayışını evinde de taşımak isteyen kişiler de doğal olarak modern ev tasarımı nasıl yapılır diye merak ediyor.

Evde modern tasarım yapmak, minimalizm, işlevsellik ve temiz hatlarla tanımlanan bir iç mekân estetiğini benimsemek anlamına gelir. Modern tasarım, mekânlara açıklık ve ferahlık kazandırmayı hedefler. Eğer sizler de yaşam alanınızı, çağın gereksinimlerine uygun olarak dizayn etmek istiyorsanız, bu değişime duvar kağıtları ile başlayabilirsiniz. Çünkü bu duvar süsleri, her çağın moda anlayışı ile değişim gösteren ve kullanımı oldukça kolay olan tasarımların başında gelir.

Bizler de bu yazı dizimizde modern tasarım için gerekli olan 3 ana maddeyi sizler için derledik.

Modernizmin Getirisi ile Evleri Yenilemek Artık Çok Kolay

Evlerde kullanılacak Modern tasarım şekilleri, temiz, sade ve çağdaş bir görünüm yaratmak için doğru seçimlerle dengelenmelidir. Bu prensiplere uyarak, modern bir ev dekore edebilir ve mekânınıza sofistike bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Değişen ve gelişen sanat anlayışının yaşam alanlarınıza da sıçraması ile bu değişime nasıl sahip olacağınızı bilmiyorsanız bu yazı dizisi tam size göre!

Örneğin hem depolama alanı hem de modern bir görüntünün başlangıcı olan komodin çeşitleri, her odaya uyum sağlayan ve tek başına bir bütün haline gelen ev eşyalarının arasında bulunuyor. Tabi bu eşyaları gelişi güzel kullanmak yerine bir bütün haline getirmeniz ve eşyaların birbiri ile olan uyumu da son derece önemlidir.

İşte karşınızda evlere modern bir dokunuş getirecek temel 3 değişim şartı;

  • Modernizim, dolaylı yollardan da olsa doğadan güç alan bir sanat akımıdır. Özellikle ahşap kullanılarak üretilen ev eşyaları, kullanıldığı odaya modern bir hava katar. Bu malzemeleri mobilyalarda, zemin kaplamalarında ya da çeşitli aksesuarlarda kullanabilirsiniz,
  • Mobilya seçiminiz modern tasarımı yansıtmalıdır. Minimalist, düz hatlı ve sade mobilyalar tercih edin. Aynı zamanda bu tarz mobilyalar her çağa kolaylıkla ayak uydurur,
  • Modern tasarımın sade ve minimalist özelliğine rağmen, kişisel dokunuşları ve geçmişten gelen değerli eşyalarınızı iç mekâna eklemeyi unutmayın. Aile fotoğrafları veya kişisel koleksiyonlar gibi özel parçalar, mekâna kişisel bir anlam katarak eve daha modern ve kişisel bir duruş katar.

Bu bilgilere ek olarak, çağın gereklerini takip ederek evinize yeni eşyalar da satın alabilirsiniz. Modaya uyan ve yaşanılan çağa uyum sağlayan eşyaları, belli bir düzende kullanmakta modernizmin bir simgesi olarak bilinir. Bu yüzden kullanılmayan ya da eski eşyalarınızı evden çıkartarak modern bir hava yakalayabilirsiniz. Genel olarak, evde yumuşak renkleri tercih ederek de evinizi modern bir şekilde dizayn edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.