DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
22°C
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C

Çanakkale Geyikli’ye Ulaşım 2023

Çanakkale Geyikli’ye Ulaşım 2023

Çanakkale Geyikli’ye Ulaşım için İstanbul, Ankara ve İzmir’den Çanakkale kara yolunu kullanabilirsiniz. Çanakkale merkeze gelip Ezine yolundan Geyikli yol tabelasını takip ederek gelebilirsiniz.

Geyikli’ye ulaşım İstanbul, Ankara ve İzmir illerinden kara yoluyla, Ankara ve İstanbul’dan ise hava yoluyla sağlanmaktadır. Bu bölgelere ulaşım sağlamak istediğinizde İstanbul için 5 saat 37 dakika, Ankara için 8 saat 29 dakika, İzmir’den 4 saat 5 dakika mesafededir.

Şehir içi servis ve minibüslerle, Çanakkale otogar kalkışlı olarak buraya ulaşılabilmektedir. Otogardan Geyikli’ye minibüsle ulaşım sağlamak için 60 dakikalık bir seyahat etmeniz gerekmektedir.

Geyikli Beldesi

Geyikli Tarihi

Truva Savaşı , Batı dünyasında en iyi bilinenidir. Çünkü Homeros tarafından en önemli iki eserinde anlatılır: İlyada, geçen yıl içinde meydana gelen olayları anlatır. Odessa ise şehrin fethini anlatır.  Tüm Yunan ve Latin edebiyatı, Homeros’u ilham alınacak bir model olarak görür. Ancak hayatı hakkında hiçbir şey kesin olarak bilinmemektedir.

Küçük Asya’nın kuzey-batı bölgesi olan Troas’ta, MÖ 1200 civarında, Hint-Avrupa kökenli bir halk yerleşti. Frigler, Ilium bölgesinin (Troya’nın eski adı) en önemli tüm şehirlerini boyunduruk altına aldı. Hitit devletinin zayıflığından yararlanan Truva şehri, ticari nedenlerle Achaeans Homeros’un eski Yunanlıları ayırt ettiği isim tarafından büyük bir endişeyle görülen bir birlik oluşturdu. Rakip ligin en önemli şehrine yapılan Helen saldırısını harekete geçiren ve Yunan dünyasının tüm Achaean krallıklarını içeren bir çatışmayı başlatan nedenler bunlardı.

Geyikli Beldesi

Geyikli Coğrafyası

Karasal iklimin etkisinde olan Marmara bölgesinde yer alan Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki Geyikli otelleri yaz aylarında hizmet veriyor. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağmurlu bir iklime sahiptir. Zaman zaman fırtınanın etkisiyle deniz trafiğinde sorunlar yaşanabilmektedir. Bununla birlikte Marmara ve Ege’nin karışımı olan bir limana sahiptir. Bozcaada’ya buradan ulaşım sağlanır.

2 bin yıllık tarihiyle Truva savaşına tanıklık etmiş olan bir coğrafyası vardır. Aynı zamanda birçok tarihi hikayenin geçtiği, Homeros’un İlyada’sının da sahnesi olan bir bölgededir. https://www.geyikliotelleri.com/ adresinden Geyikli otellerini inceleyebilir konaklama önerilerini değerlendirebilir bölgeye daha iyi tanıyabilirsiniz.

geyikli sahili

Geyikli Nüfusu

2021 yılı itibariyle 32 bin 374 nüfusu olduğu tespit edilmiştir. Bölgede çekilen filmlerin etkisiyle nüfus artış göstermiştir. Özellikle Geyikli nüfusu ve ikliminin konu olduğu birçok seyahat planı Bozcaada yolcularını yakından ilgilendirmektedir. Öte yandan Çanakkale’de ucuz tatil beldesi arayanlar burasını tercih edebilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.