DOLAR
32,3850
EURO
34,7525
ALTIN
2.403,42
BIST
10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
23°C
Balıkesir
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

HER 19 MAYIS’TA, TEK YÜREK OLUR BANDIRMA

HER 19 MAYIS’TA, TEK YÜREK OLUR BANDIRMA
Atatürk’ün İstanbul’dan yola çıktığı Bandırma Vapuruyla Samsun’a ulaştığı, özgürlük ve bağımsızlığımızın ilk adımının 103. yıl dönümündeyiz. 1919’dan bugüne, aynı heyecan ve coşkuyla; Büyük Önder Atatürk’ü, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl olduğu gibi bugün de Bandırma’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği kutlamalar, saat 20:30’da geleneksel Cumhuriyet Gençleri Kortej Yürüyüşü ile başladı. Şehirdeki STK temsilcileri, spor kulüpleri, taraftar birlikleri, Kent Konseyi gibi paydaşların rengarenk kostümler, Türk Bayrakları, özlü sözlerin olduğu pankartlar ve hep beraber söylenen marşlarla katıldığı korteje, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve eşi Seda Tosun’un yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, CHP İlçe Örgütü Başkanı Selim Panç, İYİ Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, Genç Parti İlçe Başkanı Ali Karaaslan, Meclis Üyeleri, CHP Kadın Kolları da katıldı.
Kortejin sonunda Cumhuriyet Meydanında buluşan tüm Bandırmalılar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudular.
Atatürk ilkelerini benimsemiş, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerinin önemini bilen binlerce Bandırmalı meydanda adeta tek yürek olmuştu. Gençlik Konseri öncesi Belediye Başkanı Tolga Tosun: “Karanlığı yırtan aydınlığıyla Mustafa Kemal’i Samsun’a taşıyan vapura ismini veren, destanları kıskandıran Kurtuluş Savaşımızda, Ayyıldız Tepe’de düşmana son kurşunun sıkıldığı bu şehri seviyorum. Cumhuriyet ve Atatürk’ten asla vazgeçmeyen Bandırma’yı, siz sevgili Bandırmalı hemşerilerimi çok seviyorum. Meydanları dolduran bu büyük coşku, Cumhuriyetimize olan inancımızın resmidir.
Aklımız, hedefimiz, kararımız bir: Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Bu inanç ve cesaretin önüne hiç kimse geçemez. Bandırma Belediyesi olarak düzenlediğimiz fener alayı ve kortejimize, Türkiye’nin en iyi rap şarkıcılarından Gazapizm’in sahne aldığı Gençlik Konserimize katılan siz sevgili gençlerimize, kutlamalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dediği konuşmasını “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diyerek tamamladı.
Bandırmadaki kutlamalara katılan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Belediye Başkanının ardından yaptığı konuşmada: “103 yıl önce Bandırma Vapuruyla Samsun’a ulaşarak, karanlığa bir güneş gibi doğan Atatürk’ün izindeyiz. Bandırma Vapurundaki o azme, cesaret ve kararlığa sahibiz. Birlikte başaracağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından anons edildiğinde büyük bir alkış tufanıyla sahne alan Gazapizm, en çok sevilen şarkılarını seslendirirken, Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Bandırmalı gençlerin oluşturduğu koro da kendisine eşlik etti.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Gazapizm (Anıl Acar)’a, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Konserine katıldığı için teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.