DOLAR
45,9026
EURO
53,3712
ALTIN
6.589,46
BIST
13.697,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
29°C
Cuma Az Bulutlu
27°C
İYİ Parti Karesi İlçe Başkanı Cahit Can Tekin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk’ün bıraktığı mirasın Türkiye’nin geleceğini şekillendirmede en güçlü rehber olmaya devam ettiğini belirtti. Cahit Can Tekin açıklamasında, 10 Kasım’ın sadece matem günü değil, aynı zamanda Atatürk’ün ideallerini özümseme ve Cumhuriyet’i daha ileri taşımaya yönelik kararlılığı yenileme günü olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine duyduğu güvenle bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış, ardından çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet’in temellerini atmıştır. Bugün bizlere düşen görev, bu büyük mirası korumak ve geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımaktır.” Tekin, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik ve sosyal süreçlerin, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığın önemini daha da artırdığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına adım atarken en büyük ihtiyacımız; adaletin tesis edildiği, liyakatin hakim olduğu, bilimin ve aklın rehber kabul edildiği bir yönetim anlayışıdır. Atatürk’ün vizyonu, Türkiye’nin her alanda yeniden güçlenmesi için yol gösterici bir değerdir.” Cahit Can Tekin, mesajının sonunda Atatürk’e duyulan saygıyı ve bağlılığı vurgulayarak şu sözlerle açıklamasını tamamladı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını korumak ve yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

Erdek ve Narlı Sahilleri Yenileniyor

Erdek ve Narlı Sahilleri Yenileniyor
08.11.2021 12:19

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Erdek’in Narlı Mahallesi’nin turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla 12 bin metrekarelik alanda sahil bandı düzenleme çalışması başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatı ile sahil bantlarında düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Gömeç Derkent Sahili’nde başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, Erdek’in Narlı Mahallesi’nde de sahil bandı düzenleme çalışmalarına başladı. İlçenin turizm potansiyelini artırmak, sahil şeridinin daha kullanışlı ve estetik hale gelmesini sağlamak amacıyla 12 bin metrekarelik alanda çalışmalara başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri alanda; 430 metre uzunluğunda sahil bandı, 22 bin metrekare sert zemin imal ederek yürüyüş yolları oluşturacak. Bölge; semt spor sahasından, oyun gruplarına, fitness aletlerinden modern kent mobilyalarına kadar cazibesi yüksek bir hale dönüştürülecek.
Ekipler, gerçekleştireceği detaylı temizlik ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra aydınlatma, bitkilendirme çalışmaları gibi küçük dokunuşlarla sahil bölgesindeki kaliteyi artıracak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.