DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
28°C
Balıkesir
28°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP’li Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Şuayip Birinci’yi İstifaya Davet Etti!

CHP’li Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Şuayip Birinci’yi İstifaya Davet Etti!

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, önce temeli atılan ardından ihalesi verilen ve birçok yolsuzluğun ortaya çıktığı Isparta Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamalara Sağlık Bakanlığından bir açıklama gelmemesine tepki gösterdi. Şahin, “Isparta Şehir Hastanesi’nin önce temeli atıldı sonra ihalesi verildi. Bize ulaşan belgelerde, hastane üzerinde birçok yolsuzluğun yapıldığı ve ihale komisyonunun baskı altına alındığı açık bir şekilde görülmektedir. Üzerinden 12 gün geçmesine rağmen ne Sağlık Bakanı’ndan ne de AKP yetkililerinden bir açıklama yok. Sayın Sağlık Bakanı ihaleye fesat karıştırma belgesinin altında müsteşar yardımcısı olarak imzası bulunan yardımcısı Şuayip Birinci’nin görevine devam etmesine izin verecek mi? yoksa istifasını mı isteyecek?

Sayın Bakan yolsuzluk belgesinin altında imzası olan yardımcısıyla çalışmaya devam ederse bu yolsuzluk ve usulsüzlüğe o da ortak olmuş olacaktır. O nedenle bu yolsuzluk belgesinin altında imzası ve sorumluğu olan yardımcısı Şuayip Birinci’nin görevine derhal son vermelidir” dedi.

Isparta Şehir Hastanesi’nin temel atma töreninin 12 Mart 2014 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bölge milletvekilleri ve şirket yetkilileriyle gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, “ 12 Mart 2014 tarihindeki temel atma töreni sonrası 28 Mart 2014 tarihinde 5 kişilik ihale komisyonu oy birliği ile ihalenin iptalini talep ediyor. Ancak Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ihaleyi iptal etmiyor ve temel atma töreninden dört buçuk ay sonra 24 Temmuz 2014’te ihale düzenleniyor. Sırf ihale yapılsın diye 24 Temmuz 2014 tarihinde Müsteşarlık makamı tarafından düzenlenen ikna notunda dönemin Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Ahmet Burak Yaşar’ın, Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci’nin ve Müsteşar Eyüp Gümüş’ün imzaları bulunmaktadır. Bu yazıyla ihale komisyonu üzerine baskı uygulayan Sağlık Bakanlığı bürokratları resmen ihaleye fesat karıştırmışlardır. Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan bu olay AKP iktidarının rant düzeninin içine gömüldüğünün ispatıdır.” dedi.

Şahin şöyle devam etti;

“Elimizdeki belgeler ihaleye fesat karıştırmanın resmi belgeleridir. Bu belgeler Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve tarafımızdan 12 gün önce açıklanmasına rağmen ne Sağlık Bakanlığı’ndan ne de AKP’li yetkililerden herhangi bir ses yok. Sağlık Bakanlığı’nın bu yolsuzluklar hakkındaki düşünceleri nedir, bu konuda nasıl adım atacaklarını merak ediyoruz. Eğer Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu belgelere sahte demiyorsa bu bilgileri tasdikliyor demektir. Bu bilgileri tasdikliyorsa da derhal yardımcısı Şuayip Birinciyi görevden almalıdır, görevden alamıyorsa her ikisi de istifa etmelidir. Isparta Şehir Hastanesi ile ilgili daha birçok yolsuzluklar var. Bu yolsuzluk ve hukuksuzlukların ikinci perdesini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.