DOLAR
32,3312
EURO
35,1633
ALTIN
2.241,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
9°C
Balıkesir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Çevreci otobüsler yollara çıkıyor

Çevreci otobüsler yollara çıkıyor

Vatandaşlara daha konforlu hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; araç filosunun gücüne güç katıyor. 2 Ağustos’ta temiz enerjiyle çalışan 65 otobüs ile 2 engelli aracını tanıtacak olan Büyükşehir, 4 Ağustos Çarşamba günü ise; 30 hafriyat kamyonu, 3 TIR ve 1 açık kasa yarı römorku hizmete alacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehre dört koldan hizmet vermeye devam ediyor. Sağlıktan çevreye, ulaşımdan altyapıya birçok alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, araç filosunun gücüne güç kattı.

TOPLU TAŞIMADA TEMİZ ENERJİ
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek temiz enerjili (CNG) sıkıştırılmış doğalgazla çalışan 65 otobüs, 2 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de, Vergi Dairesi arkasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Otobüs Garajında gerçekleştirilecek lansmanla hizmete alınacak. Çevre dostu, doğaya ve insana saygılı, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda enerji verimliliği ve emisyon azaltımı sağlayacak. Otobüslerde engelli bireylerin rahatlıkla ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla engelli rampaları da bulunacak.

DOĞAYA SALINAN KARBON MONOKSİT
MİKTARI AZALACAK

Sürdürülebilir şehirler konseptini, Balıkesir’de uygulayabilmek amacıyla yeşil ekonomiye geçişi kentsel ulaşımda uygulamaya koyan Büyükşehir Belediyesi, CNG yakıtlı araçlar için bir de dolum istasyonu kurdu. 2 Ağustos’tan itibaren Balıkesir sokaklarında hizmet vermeye başlayacak olan temiz enerjili otobüslerle; yıllık 2.660.688,00 gram daha az karbon monoksit salınımı yapılacak. Çevre sağlığını ön planda tutan yeni otobüsler sayesinde hava kirliliğinin önüne geçilecek. Ayrıca otobüslerde engelli bireylerin rahatlıkla ulaşım sağlayabilmeleri amacıyla engelli rampaları da bulunuyor.

ENGELLİ ARAÇLARI VATANDAŞLARIN
HİZMETİNE SUNULACAK

Ayrıca aynı gün Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet verecek 2 yeni engelli aracının da tanıtımı yapılacak. Engelli araçları; Balıkesir Valiliği Açık Kapı Birimi ve Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne gelen talepler doğrultusunda vatandaşların hizmetine sunulacak.

BAŞKAN YILMAZ’IN KATILIMIYLA
ŞEHİR TURU YAPILACAK
Gerçekleştirilecek lansmanın hemen ardından belirlenen güzergâhlarda, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katılımıyla otobüslerle şehir turu yapılarak vatandaşlara tanıtılacak.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI
YENİ ARAÇLARLA HIZ KAZANACAK

Şehrin dört bir yanında yol yapım çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında çalışmaların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan; 30 hafriyat kamyonu, 3 TIR ve 1 açık kasa yarı römorku da bünyesine katıyor. 4 Ağustos Çarşamba günü saat: 11.00’de, Vergi Dairesi arkasında bulunan Büyükşehir Belediyesi Otobüs Garajında tanıtılacak olan araçlarla yol yapım çalışmaları hız kazanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.