DOLAR
49,9422
EURO
55,7635
ALTIN
6.222,90
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Yağmurlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından “Bandırma Limanı’nda kaçak ve kimliksiz büyükbaş hayvanların yasa dışı şekilde ülkeye sokulmaya çalışıldığı, hayvanların açlıktan öldüğü ve geminin gizlice limana geri döndüğü”hakkındaki açıklamasını Kıymetli Basın Mensuplarımızın dikkatine sunarız. Bazı basın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, “Bandırma Limanı’nda kaçak ve kimliksiz büyükbaş hayvanların yasa dışı şekilde ülkeye sokulmaya çalışıldığı, hayvanların açlıktan öldüğü ve geminin gizlice limana geri döndüğü” yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamakta ve dezenformasyon içermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, halk sağlığını, hayvan sağlığını ve ulusal hayvancılık varlığını riske atacak hiçbir uygulamaya izin vermemektedir. Bandırma Limanı’nda yürütülen tüm veteriner kontroller ve dezenfeksiyon işlemleri de ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda titizlikle gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 15 işletme adına Uruguay’dan ithali planlanan 2 bin 901 baş damızlık sığır için 21 Ekim 2025 tarihinde Bandırma Limanı Veteriner Sınır Kontrol Noktası’na başvurulmuştur. Yapılan incelemelerde, bazı hayvanlarda kulak küpesi veya elektronik kimlik çipinin bulunmadığı, 469 hayvanın seçim listeleriyle uyumlu olmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu uygunsuzluklar nedeniyle sevkiyatın ülkeye girişine izin verilmemiş; ilgili 15 Veteriner Sağlık Sertifikasına “RED” şerhi düşülerek karar 23 Ekim 2025 tarihinde Gümrük Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Buna karşılık firmalar, alınan karara itiraz ederek yargı süreci başlatmış; bu süreçte gemiyi Bandırma açıklarında bekletmişlerdir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, manipülatif amaçlarla servis edilen asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle duyurulur.

Büyükşehir’den kahve tutkunlarına özel eğitim

Büyükşehir’den kahve tutkunlarına özel eğitim
04.08.2025 16:35

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BALMEK ve On On iş birliğinde “Kahve Yapımı ve Sunumu Kursu” bugün başlıyor. Kahve tutkunlarını buluşturacak olan eğitimde kahve yapımının incelikleri tüm detaylarıyla anlatılacak.

 Halkın ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik hizmetleri hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın tarafından On On Kafe’de açılan Barista Akademisi, yeni bir eğitime ev sahipliği yapıyor. Balıkesir Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) ve On On Kafe iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Kahve Yapımı ve Kahve Sunumu Kursları’’ bugün başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kursla kahve tutkunlarını bir araya getiriyor. Dünya kahvelerinin tanıtılacağı kursta katılımcılar kahve yapımı ve kahve sunumu ile ilgili incelikleri öğrenecek. Kahve çekirdeklerinin kavrulmasından kahve çekirdeği çekimine kadar bütün detayların öğretileceği kursta katılımcılar sunum tekniklerini de öğrenecek.

 SÖZLÜ MÜLAKAT İLE ÖN ELEME YAPILACAK

Başvuruların tamamlanması halinde başlayacak olan kurslar toplamda yüz otuz saatlik eğitimin ardından son bulacak. Yalnızca öğretimin olmadığı, uygulamalı eğitimin de gerçekleştirileceği kursta katılımcılar yeni meslek edinmiş olacaklar. Hafta içi her gün 13.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan kursun dersleri Çamlık Tepesi Barista Akademide uygulanacak. Katılımcı adaylar sözlü mülakat ile ön elemeden geçecek ve katılmaya hak kazanan 18 yaş üstü vatandaşlar kursa başlayabilecekler. Kursun 3 Eylül Çarşamba günü bitmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.