DOLAR
32,3410
EURO
35,0620
ALTIN
2.238,57
BIST
8.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
9°C
Balıkesir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Başkan Yılmaz’dan anlamlı Zafer yolculuğu

Başkan Yılmaz’dan anlamlı Zafer yolculuğu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılını özel ve anlamlı bir yolculukla kutladı. 99 gençle birlikte Ankara’dan başlatılan Zafer Treni yolculuğuna katılan Başkan Yılmaz, Zafer’in önemli duraklarını gençlerle birlikte ziyaret etti, sonrasında Balıkesir’de düzenlenen törenlere katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla 1924 yılında Ankara’dan trenle başlayarak Dumlupınar’da son bulan yolculuğu, Zafer Bayramı’nın 99. yılı onuruna yeniden yapıldı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Büyük Taarruz’un kahramanlarını anmak ve Büyük Zafer’in 99’uncu yılını kutlamak amacıyla; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Zafer Treni programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı olması dolayısıyla ülkenin farklı yerlerinden gelen ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği çatısı altında bulunan Gençlik Meclisi’nde görev yapan 99 genç ve AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ile birlikte Zafer Treni’nde yolculuk etti. Başkan Yılmaz sonrasında ise Zafer Bayramı dolayısıyla Balıkesir’de düzenlenen kutlamalara katıldı.

BÜYÜK TAARRUZ’UN ÖNEMLİ DURAK NOKTALARI ZİYARET EDİLDİ

Büyük Taarruz’un önemli durak noktalarını gençlerle birlikte ziyaret eden Türkiye’nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, Zafer Treni’yle ilk durağı Polatlı oldu. Polatlı Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler sonrasında Sakarya Şehitliği’nde düzenlenen törene katılarak Ankara Polatlı’da bulunan Duatepe’yi ziyaret etti ve ardından Eskişehir’e geçti.

BALIKESİR’DEKİ TÖRENLERE KATILDI

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kutlamaları kapsamında; Ankara’dan başlayan Zafer Treni yolculuğu sonunda, 2023 dakikada Büyük Taarruz’un başladığı Afyonkarahisar’ın Kocatepe’ye ulaşıldı. Beraberindeki heyet ve gençlerle birlikte sabah namazını Kocatepe’de kılan Başkan Yücel Yılmaz, sonrasında Balıkesir’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katıldı. Başkan Yılmaz, Balıkesir’de düzenlenen törenlere katılırken Zafer Yolculuğu, Dumlupınar’a devam etti.

‘BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Türk Milleti’nin bağımsızlığına olan aşkının ve yüksek mücadele ruhunun en büyük göstergelerinden olan Zafer Bayramı’mızın 99’uncu yıldönümünü büyük bir gurur ile kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna kanlarını döken tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.