DOLAR
43,7288
EURO
51,9267
ALTIN
7.075,98
BIST
14.180,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
7°C

Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz: “Körfez’de Arıtma Sorunu Yıllardır Görmezden Geliniyor”

Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz: “Körfez’de Arıtma Sorunu Yıllardır Görmezden Geliniyor”
30.01.2026 10:31

Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, Balıkesir’in ilçe ve bölge sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde özellikle Körfez bölgesinde yıllardır çözülemeyen arıtma problemine dikkat çekti. Sorunun yeni olmadığını vurgulayan Durmaz, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu meselenin kronik bir hale geldiğini söyledi.

Balıkesir’in hem merkezine hem de ilçelerine hâkim olduklarını ifade eden Durmaz, Körfez hattında yaşanan arıtma sıkıntısının uzun süredir gündemde olmasına rağmen kalıcı bir çözüme kavuşturulamadığını belirtti. “Bu arıtma meselesi dünün ya da bugünün sorunu değil. Uzun yıllardır Balıkesir’in ve özellikle Körfez bölgesinin temel problemlerinden biri olarak karşımızda duruyor” dedi.

Durmaz, arıtma altyapısındaki yetersizliklerin yalnızca çevresel bir sorun olmadığını, aynı zamanda turizmi, tarımı ve bölge halkının yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini vurguladı. Yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte sorunun daha da derinleştiğine dikkat çekerek, plansızlık ve ihmallerin bedelinin vatandaşlara ödettirildiğini ifade etti.

Sorunun takipçisi olduklarını dile getiren Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, merkezi ve yerel yönetimlerin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini belirtti. “Arıtma meselesi geçici çözümlerle ötelenemez. Bilimsel, kalıcı ve bölgenin geleceğini güvence altına alacak adımlar atılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.