DOLAR
42,5636
EURO
49,6783
ALTIN
5.768,67
BIST
11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Avrupa’nın İlk Başörtülü Milletvekili, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti

Avrupa’nın İlk Başörtülü Milletvekili, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti
01.09.2025 11:47

Bir dizi program için Balıkesir’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

İl Başkanı Mehmet Aydemir ve çok sayıda teşkilat mensubu tarafından karşılanan Bakan Göktaş’ın ziyaretinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan da hazır bulundu.

 

Mehmet Aydemir: “Bakanlığımızdan aldığımız güçle vatandaşımızın derdine merhem olmaya çalışıyoruz”

 

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın AK Parti iktidarlarında sosyal devlet anlayışının en güçlü şekilde hayata geçirilmesinde önemli rol üstlendiğini belirterek:

“Kadınlarımızdan gençlerimize, engellilerimizden yaşlılarımıza kadar toplumun her kesimini kucaklayan hizmetlerde Bakanlığımızın çok önemli bir yeri vardır. Yaptığımız her çalışmanın bir ucu Bakanlığımıza dayanıyor, oradan aldığımız güçle vatandaşımızın derdine merhem olmaya gayret ediyoruz. Bugün de bu güçlü hizmetlerin mimarlarından olan Sayın Bakanımızı Balıkesir’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi.

 

Aydemir ayrıca, Bakan Göktaş tarafından yürütülen “Terörsüz Türkiye Buluşmaları”nın Balıkesir’de de gerçekleştirilmiş olmasının şehirdeki huzura katkı sağladığını vurguladı. “Türkiye artık terörle anılan değil, güven ve kardeşlikle büyüyen bir ülke olmuştur.” ifadelerini kullanan Aydemir, AK Parti Balıkesir teşkilatının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde milletin hizmetinde olmaya devam edeceğini söyledi.

 

 

Mahinur Özdemir Göktaş: “Teşkilatımız doğrudan halkın sesi”

 

Ziyarette konuşan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ise, AK Parti teşkilatlarının önemine dikkat çekti:

“Bakanlığımızın görevi son derece önemli, ancak bunu teşkilatımızın marifetiyle şekillendirdiğimizi biliyorum. Çünkü teşkilatımız doğrudan halkın sesi, vatandaşımızın daima ulaştığı noktadır. Hizmet insanı olmak, özellikle AK Parti teşkilat mensubu olmak 7/24 hizmet nöbetinde olmak demektir.” dedi.

 

Siyasi hayatındaki tecrübelerden de bahseden Göktaş, Avrupa’da başörtüsüyle siyaset yaparken Türkiye’de yasakların devam ettiğini, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde bu vesayet anlayışının yıkıldığını vurguladı:

“Avrupa’da ilk başörtülü milletvekili olmak nasip oldu. Orada hep şunu söylüyorlardı: ‘Sen buraya başörtünle girdin ama bak Türkiye’de yasak.’ Çok mücadele verdik, çok şükür Cumhurbaşkanımız bu vesayeti yendi. Teşkilatımızın gücüyle bu kapılar aralandı.” sözleriyle teşkilata moral verdi.

 

Aile yılına özel projeler ve destekler

 

Bakan Göktaş, Balıkesir’de şehit aileleri ve gazilerle de buluştuklarını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarını ilettiklerini belirtti. “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bizlere emanet, onların aziz hatırasına her zaman sahip çıkacağız.” dedi.

 

2025’in “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Göktaş, Balıkesir’de 1487 çiftin Aile Gençlik Fonu’na başvurduğunu, yeni annelere yönelik desteklerin başladığını ve “İlk Öğretmenim Ailem” uygulamasının 1 milyondan fazla indirildiğini açıkladı.

 

Bakan Göktaş ayrıca Balıkesir’de ailelere aktarılan destekler hakkında bilgi vererek:

“Bugün 3844 annemize doğum yardımı yapıyoruz.

İlk çocuk için tek seferlik 5000 TL, ikinci çocuk için 5 yıl boyunca aylık 1500 TL, üçüncü çocuk ve sonrası için ise aylık 5000 TL destek veriyoruz.

Balıkesir’e bugüne kadar 30,1 milyon lira kaynak aktardık.

Evde bakım desteği kapsamında engelli ve yaşlısına bakan 5900 ailemize aylık 11.700 TL ödeme yapıyoruz.” dedi.

 

 

Ziyaret, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın İl Başkanlığı anı defterini imzalamasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.