DOLAR
32,3615
EURO
34,7672
ALTIN
2.396,20
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
24°C
Balıkesir
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
25°C

ARGELİNE her geçen gün ürün çeşitliliğini arttırıyor…

ARGELİNE her geçen gün ürün çeşitliliğini arttırıyor…

BALIKESİR- Balıkesir’de faaliyet gösteren ARGELİNE Teknik Eğitim Cihazları firması bir ilke daha imza attı. Argeline Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, günümüzün gelişen teknolojilerini kullanmada hayatımızı kolaylaştıran projelere imza atan Argeline bünyesinde, son olarak geliştirdiği yüzde 100 Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti’ni Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne teslim etti.

 

ARGELİNE YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ ARABA ARIZA EGİTİM SETİ, KMÜ’YE TESLİM EDİLDİ…

Günümüzde kullanımı hızlıca yaygınlaşan ve alt yapısı olmayan Elektrikli araçlarda çıkabilecek arızaları ve teknik detaylar için Argeline tarafından geliştirilen Yüzde 100 Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti’ni, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) eğitim programına dahil etti.

 

KMÜ’DE GENÇLER GELECEĞE ARGELİNE İLE HAZIRLANACAK…

KMÜ’ de, Yeni Nesil Mesleki ve Teknik Eğitim modeli kapsamında ‘Elektrikli Araç Eğitimi’ verilecek. Argeline Yüzde 100 Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti ile Mevlana Kalkınma Ajansı’nın 2020 Yılı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ‘Karaman İlinde Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakım Becerilerinin Geliştirilmesi (TR52/20/MESLEK-01/0002)’ projesi ile KMÜ’ye elektrikli araç, tamir bakım ve onarım deney kiti sayesinde geleceğin teknolojisine kendilerini hazırlayacaklar.

 

KMÜ’DEN ARGELİNE TAM NOT…

KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğrencilerin eğitimi için kullanılacak deney kitinin Balıkesir Argeline Teknik Eğitim Cihazları tarafından üretilen Eğitim Kiti’nin teslim törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, üniversite personeli, mesleki ve teknik eğitim veren kurum temsilcileri, esnaf ve sanatkârlar ile öğrenciler katıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık AK, Yüzde 100 Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti ile donatılan araçla ilk test sürüşlerini gerçekleştirdi

 

PROF. DR. NAMIK AK; “TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN ELEKTRİKLİ ARAÇ, TAMİR BAKIM VE ONARIM DENEY KİTİ ARTIK ÜNİVERSİTEMİZDE…”

Teslim töreninde; temiz çevre, enerji verimliliği ve yenilikçi teknolojilerin önemine vurgu yapan Rektör Namık Ak,  “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje ile Türkiye’de bir ilk olan elektrikli araç, tamir bakım ve onarım deney kitinin üniversitemize kazandırılması bizler için çok sevindirici bir gelişme. Bu konuda; geliştirdikleri Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti’nden ve bizlere sağladıkları imkandan dolayı Argeline Teknik Eğitim Cihazları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir ile birlikte teknik ekibine teşekkür ediyoruz.

 

“ARGELİNE ELEKTRİKLİ ARABA ARIZA EĞİTİM SETİ’YLE ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA HIZLI GELİŞECEK…”

Geleceğin mesleklerinden olan elektrikli araç tamir bakım ve onarım alanına odaklanmamızın ana sebebi bu alanda yetiştirilecek öğrencilerimizin kalifiye teknik eleman olarak elektrikli araç üretim ve satış hizmetlerinde çalışabilmesini hedeflememizden kaynaklanıyor.  Ayrıca proje sayesinde sanayide ara eleman olarak çalışan personel de kendini bu laboratuvarda geliştirme imkânı bulabilecek. Karaman ve çevre illerde sanayi işletmelerinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine de çok büyük katkı sağlanacaktır.” dedi.

 

Yüzde 100 Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti hakkında bilgi veren Argeline Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, güncel teknolojik gelişmelere yönelik destekleyici, eğitim amaçlı yardımcı projeler geliştirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti.

 

AYDEMİR: TEKNOLOJİ, EĞİTİM CİHAZLARIMIZIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ…

Teknolojik gelişimin yakından takip edilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Mehmet Aydemir, “Argeline olarak, Balıkesir’deki üretim tesislerimizde Teknolojik ürünlerin Teknik Eğitim Cihazlarının gelişimini, projelendirmesini yapıyoruz. Örnek verecek olursak; içten yanmalı motorların en verimlisi dahi yanma, hareketli parçalar, aktarma organları sonucu harcadığı enerjinin sadece %30-35’ini harekete çevirebilir. Fakat elektrikli motorlarda bu oran %90’dır. Diğer motorlarda kalan enerji; ısı, titreşim ve ses olarak açığa salınırken, elektrikli motorlar verimli olmaları sebebiyle fazla ses ya da ısı üretmezler” dedi.

 

BALIKESİR’DEN DÜNYA YA AÇILAN TEKNOLOJİ FİRMASI: ARGELİNE…

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemize “Argeline Elektrikli Araba Arıza Eğitim Seti’ni hayırlısıyla teslim ettiklerini belirten Mehmet Aydemir, “Argeline Teknik Eğitim Cihazları olarak Türkiye’de ilk olan bu Eğitim setimizin eğitimlerini vermenin gururunu yaşıyoruz. Argeline Teknik Eğitim Cihazları yıllardır yurt dışından ülkemize giren Eğitim Setlerinin önüne set çekmiştir. Şirket olarak yerli ve milli sermaye düsturu ile eğitim ve teknoloji alanında tamamen Türk İmalatcı  firmalarımızla birlikte yenilikleri takip edip, güncel vizyonumuza uygun yeni AR-GE çalışmalarımızı da devam ettirmekteyiz. Üretim ve AR-GE tesisimizi Balıkesir’de kurduk. Argeline olarak, teknolojik eğitim cihazlarında ülkemizi temsil eden tek firma olmamız hasebiyle, ihracata yönelik planlarımızı hedeflerimiz doğrultusunda geliştiriyoruz” dedi.

 

ARGELİNE’İN ÜRÜN GAMI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR…

Ülkemiz ve geleceğimiz için durmadan yeniliklere açık bir şekilde çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aydemir, “Argeline proje geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. ARGELİNE; Isı Transferi, Akışkanlar Mekaniği, Termodinamik, Yenilenebilir Enerji, İklimlendirme, Isıtma/Soğutma Sistemleri, Otomotiv Kontrol Sistemleri, Enerji Verimliliği, Sıhhi Tesisat, Elektrik, Elektrikli Ev Aletleri ve Pinomatik gibi daha bir çok alandaki ürün gamıyla eğitim cihazlarının üretimini yapmaktadır.

 

OKULLARIMIZDA UYGULAMALI EĞİTİM ŞART…

Argeline Teknik Eğitim Cihazları, teknolojik gelişmelerin hızlanmasıyla önemini daha da arttırmıştır. Eğitim setleri sayesinde tahtadan anlatım veya kitaptan anlatımın yerini, konu ile ilgili üretimimizdeki teknolojik güncel entegrasyonlar sayesinde eğitim daha nitelikli hale gelmektedir. Bu nedenle eğitim setleri ve deney cihazları gelecekle ilgili gelişimimize büyük değer katmaktadır. Argeline Eğitim Setlerimiz ile öğrencilerimiz için direkt ve uygulamalı eğitimin önünü açmış oluyoruz. Bu da öğrencilerimize konuyu, teknolojinin mekanik ile buluşup somut bir şekilde anlama ve bunun yanında uygulamalı eğitimi detaylı bir şekilde yapma imkanı sunmaktadır.

 

ARGELİNE, TAMAMEN YERLİ ve MİLLİ SERMAYE İLE KURULDU…

Tamamen Yerli ve Milli Sermaye ile kurduğumuz, geliştirdiğimiz Argeline Teknik Eğitim Cihazları, Türkiye’de uygulamalı Eğitimin anahtarını oluşturmaktadır. Son olarak şunu belirtmekte yarar görüyorum. Ülkemiz, Dünya’daki teknolojik gelişmeleri takip eden, geliştiren, üreten ve pazarlamasını yapabilen genç bir nesle sahip. Bizler, Dünya’daki diğer emsallerimizle yarışabilecek, rekabet edebilecek güce sahibiz. Son yıllarda Devletimizin teşvik ettiği Teknolojik Hamle sayesinde, bizim gibi bir çok firma yerli ve milli gelişimini üst seviyelere taşıyarak varlığını hissettirmeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.