DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

ALTIEYLÜL’DE AFETE KARŞI BÜYÜK HAZIRLIK

ALTIEYLÜL’DE AFETE KARŞI BÜYÜK HAZIRLIK
18.08.2025 17:36

Altıeylül Belediyesi, olası afetlere karşı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla kapsamlı bir hazırlık projesi başlattı. Proje kapsamında, ilçenin 153 toplanma alanından biri olan Asuva Park’a, hayati önem taşıyan malzemelerle dolu ilk afet konteyneri yerleştirildi. Altıeylül Belediyesi, ortak projelerle 2026 yılına kadar konteyner sayısını 15’e çıkartarak ilçedeki vatandaşların kullanımına sunacak.

Altıeylül Belediyesi, afetlere karşı hazırlık çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Proje kapsamında Asuva Park’a ilk afet konteyneri yerleştirildi. Temel ihtiyaç malzemelerinden arama- kurtarma malzemelerine kadar bir çok ekipmanın bulunduğu konteyner, olası bir afet durumunda hayat kurtaracak. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada, Balıkesir olarak deprem riski yüksek bir bölgede yaşadıklarını vurguladı. Başkan Şehirli, “Afetlere karşı hazırlıklı olmak, can güvenliğimiz için hayati önem taşımaktadır. Bugün burada toplumumuzun güvenliği ve geleceği için büyük önem taşıyan projelerimizi sizlerle paylaşmak için bulunuyoruz.” dedi.

 

Altıeylül’de 153 acil toplanma alanı belirlendi

10 Ağustos Pazar günü Sındırgı’da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ne kadar hayati bir mesele olduğunu bir kez daha hatırlattığını belirten Başkan Şehirli, “10 Ağustos Pazar günü Sındırgı’da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, hepimize bir kez daha afetlere karşı hazırlıklı olmanın ne kadar hayati bir mesele olduğunu hatırlatmıştır. Bu amaçla; Altıeylül Belediyesi olarak olası afet durumlarında vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde toplanabilmesi için 153 adet toplanma alanı belirledik. Bu alanların tamamı, konum bilgileriyle birlikte belediyemizin resmi internet sitesinde halkımızın erişimine sunuldu. Altıeylül Belediyesi olarak, bu tür afetlere karşı önceden harekete geçmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Depremden önce afet ve deprem konteynerimizi sipariş ederek çalışmalarımıza başlamıştık. Bu konteyner, olası afetlerde halkımızın ihtiyaçlarına hızlı şekilde cevap verebilmek, arama-kurtarma faaliyetlerini desteklemek ve toplumumuzun güvenliğini sağlamak için hazır hale getirilmektedir. İlçemizin her türlü afete karşı hazırlıklı olabilmesi amacıyla, afet ve deprem konteynerimizi toplanma merkezlerimizden bir tanesi olan Asuva Park’a yerleştirdik.” dedi.

 

80 Kalem Malzeme ile Her Türlü İhtiyaç Karşılanacak

Altıeylül Belediyesi, olası afet durumlarında vatandaşların güvenli bir şekilde toplanabilmesi için ilçe genelinde 153 adet toplanma alanı belirledi. Bu alanların tamamı, konum bilgileriyle birlikte belediyenin resmi internet sitesinde halkın erişimine sunuldu. Bu kapsamlı planlama, afet anında karışıklığı önleyecek ve vatandaşların güvenli noktalarda organize bir şekilde toplanmasını sağlayacak. Asuva Park’a yerleştirilen afet konteynerinde, jeneratörden kırıcı-delici ekipmanlara, battaniyeler ve ilk yardım malzemelerinden kazma-küreğe kadar 80 kalem hayati önem taşıyan malzeme bulunuyor. Afet durumlarında ortaya çıkabilecek tüm temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak oluşturulan konteynerda hijyen malzemeleri, çocuk bezi, bebek maması, kadın pedi, maske, eldiven, sargı bezi, gazlı bez, boyunluk, yaşlı bezi ve alt değiştirme bezi gibi temel ihtiyaçları da kullanılacak malzemeler bulunuyor. Afet anında sadece insanlar değil, evcil ve sokak hayvanların da yardımına koşmak amacıyla konteynerlere kedi ve köpek mamaları da eklendi. Bunun yanı sıra, su ve kuru gıda gibi temel gıda ürünleri de afet sonrası yaşanabilecek kriz anlarında dağıtılmak üzere hazır bekletilecek. Başkan Şehirli, bu konteynerlerin olası afetlerde halkın ihtiyaçlarına hızlı şekilde cevap verebilmek, arama-kurtarma faaliyetlerini desteklemek ve toplumun güvenliğini sağlamak için hazır hale getirildiğini belirtti. Asuva’da düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları, Personel Müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.