DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
29°C
Balıkesir
29°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Açıklandı! Bandırma Askeri Çamlık Alanına Ne Yapılacak?

Açıklandı! Bandırma Askeri Çamlık Alanına Ne Yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin tarafından yapımı açıklanan Askeri Çamlık alanına Konut projesi yapılacağı iddiaa edilmişti. Bugün Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde yapılan Meclis toplantısına Bandırma’dan bir çok sivil toplum kuruluşu yetkilileri de katıldı. Bölgenin imara açılacağı konusundaki tepkilerini dile getiren Belediye Başkanımız Tolga Tosun ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz açıkladı.

Yücel Yılmaz: “Ben 20 İlçe Belediye Başkanım ile birlikte çalışıyorum. Tüm ilçeler bizim, biz her yere hizmet götürmeye devam ediyoruz. Bandırma bizim çok önemsediğimiz bir yer olduğunu yaptığımız çalışmalarla gösteriyoruz. Biz çakma çevreci değiliz, Bandırma’nın asıl sorunu Marmara Denizi, Deniz gerçekten Musilaj ile boğuluyordu. Biz Bandırma’da çok önemli bir sorun olan Derin Deşart sorununu ortadan kaldırdık. Livatya limanına Bandırma’nın bütün kirli atığı atılıyor. Eskiden denize girilen yerler pislik içinde… Yaptığımız arıtma tesisi ile önümüzdeki günlerde orada denize gireceğiz ” dedi.

TOKİ ARSASI NE OLACAK?

Yücel Yılmaz; “Biz burada ne yapıyoruz? Ben bizzat kendim defalarca geldim. Araziye, Üniversitenin konumuna, etrafındaki tarım arazilerine, yollara hepsine baktım daha sonra arkadaşlarımız ile oturduk çalıştık ve bölgenin ihtiyaçlarını tespit ettik. Bakın Bandırma Rant a kurban gidiyor. Yeni binalar yapılamıyor, olan binaların, kiraların fiyatı artıyor ve böylelikle halkımız orada eziliyor. Bandırma’nın rant a kurban edilmemesi için bir an önce yeni yaşam alanlarına ihtiyacı var. İnsanlarının ticaretini geliştirmeye ihtiyacımız var. Et balık restoranından çok farklı türkü evlerine kadar güzel yapılabilecek bir yer.

120 Dönümü zaten tamamen yeşil alan olarak park olacak. Sadece orada denize bakan yerlerde manzarayı da kapatmayacak şekilde bir 67 dönümlü alan konut alanı olarak tahsis edilecek. Ayrıca Bir Otel ve uygun yere Benzinlik tesisi de yapılacak.

203 dönüm olan yerin 120 dönüm olan kısmı, yani dokunmayın dediğiniz yer yeşil alan olarak kalacak. ” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.