DOLAR
49,9422
EURO
55,7635
ALTIN
6.222,90
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Yağmurlu
16°C

Ahmet Akın’dan Edremit Altınkum’un Altyapısına Büyük Yatırım

Ahmet Akın’dan Edremit Altınkum’un Altyapısına Büyük Yatırım
21.09.2026 15:21

— Ahmet Akın’dan Edremit Altınkum’un Altyapısına Büyük Yatırım

— BASKİ Altyapıda Hız Kesmiyor

Balıkesir’in 20 ilçesinde eşit ve adil hizmet anlayışıyla birçok yatırımı hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Edremit ilçesi Altınkum Mahallesi’nde yıllardır süregelen kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturdu. Bölgede kanalizasyon hatlarını baştan sona değiştiren BASKİ ekipleri, sağlıklı ve modern bir altyapı oluşturdu.

Edremit’te vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çok sayıda yatırımı gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ilçenin yıllardır yaşadığı kanalizasyon sıkıntısını da çözüme kavuşturdu. Bu kapsamda kent genelinde yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunlarının giderilmesi, vatandaşların daha sağlıklı ve modern altyapı hizmetlerine kavuşması için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Edremit’in Altınkum Mahallesi’nde yeni kanalizasyon şebeke hatları inşa ederek bu sorunu da ortadan kaldırdı.

YILLARDIR BEKLENEN KANALİZASYON

SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Mahallede mevcut kanalizasyon şebeke hatlarının yetersiz kalması ve ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle yaşanan kapasite sorunlarının giderilmesi amacıyla yeni kanalizasyon şebeke hatları inşa edildi. Tamamlanan çalışmalarla birlikte atıksu sisteminin kapasitesi artırılırken, altyapının daha sağlıklı ve verimli çalışması sağlandı. Gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilen kanalizasyon taşkınlarının ve altyapı kaynaklı koku sorunlarının önüne geçilmesi hedeflenirken, mahallede yıllardır vatandaşların gündeminde olan kanalizasyon sorunları da kalıcı olarak çözüme kavuşturuldu.

ÖZTÜRK: “ALTINKUM ALTYAPIMIZ ARTIK DAHA GÜÇLÜ”

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Balıkesir genelinde uzun yıllardır önemsenmeyen ve çözüm bekleyen altyapı sorunlarını birer birer ele aldıklarını belirterek, “Yıllardır çözüm bekleyen, ekonomik ömrünü tamamlamış ve kapasitesi yetersiz kalan altyapı hatlarını yeniliyoruz. Vatandaşlarımızın günlük yaşamını doğrudan etkileyen kanalizasyon sorunlarını kalıcı çözümlerle ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altınkum Mahallesi’nde tamamladığımız bu çalışmayla hem altyapı kapasitesini artırdık hem de koku ve taşkın sorunlarının önüne geçecek önemli bir yatırımı hayata geçirdik.” dedi.

Altınkum Mahalle Muhtarı Gaye Üzeren “Ciddi ve senelerdir yaşanan bir problemdi. Devamlı olarak kanallarda tıkanıklık oluyordu. Taşmalar söz konusuydu. Başkanımız Ahmet Akın’ın burada kurmuş olduğu ekipten çok memnunum, çözüm üretmeye çalışıyorlar. Çözüm odaklı bir ekipler personele çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bölge sakinleri, “Eski hatlar taşma yapıyordu, yenileniyor, yetkililere ulaşıyoruz, sorunları çözüyoruz. Çalışmalar güzel oluyor, sağ olsunlar, teşekkür ederiz.” dedi.

BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Altınkum Mahallesi’nin altyapısı güçlendirilirken, vatandaşların daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz altyapı hizmetine kavuşması sağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.