DOLAR
32,2709
EURO
35,0955
ALTIN
2.468,78
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
30°C
Balıkesir
30°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

“Sağlıkta Dönüşüm, Sağlıkta Dövüşüm Halini Aldı !”

“Sağlıkta Dönüşüm, Sağlıkta Dövüşüm Halini Aldı !”

CHP’li Şahin, “Sağlıkta Dönüşüm, Sağlıkta Dövüşüm Halini Aldı !”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülen sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti içeren kanun teklifi üzerine yaptığı konuşmada komisyon başkanı Recep Akdağ’ı eleştirerek, “Covid-19 pandemisinin yaşandığı ve sağlık sisteminde birçok sorunun olduğu bir ortamda, Sağlık Komisyonu tam 490 gündür toplanmıyordu. Komisyon Başkanı Recep Akdağ’a CHP’li üyeler olarak sağlık çalışanlarının özlük hakları, sağlıkta şiddet ve şehir hastanelerinin maliyetleri konularında komisyonun toplanması için üç defa resmi olarak başvurmamıza rağmen, başkan komisyonu toplama sorumluluğunu almamıştır. Sağlıkta şiddeti görmezden gelen AKP iktidarı döneminde Türkiye’de sağlık sistemi çökmüş, sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte sağlıkta şiddet sistematik hale gelmiştir. Sağlıkta dönüşüm, sağlıkta dövüşüm haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta Çöküşün Sorumlusu Recep Akdağ

AKP iktidarı döneminde sağlıkta şiddetin her yıl katlanarak arttığını ifade eden Şahin, “Sağlıkta şiddetin asıl gerekçesi hekimlerin meslek itibarlarının yerle bir edilmesi ve hekimlere saygının ortadan kalkmasıdır. Recep Akdağ döneminde başlatılan sağlıkta dönüşüm programının tüm hataları, hekimlere tahvil edilmekte ve sistemin tüm kabahati hekime şiddet olarak yansımaktadır. Sağlıkta dönüşüm madem o kadar iyi, neden hekimler bir bir istifa ediyor? Neden hekimlerimiz yurtdışına gidiyor? Mesleki beceri ve niteliği yüksek olan hekimlerimiz neden kamudan ayrılarak özel hastanelere gidiyorlar? Üçüncü sınıfa gelmiş tıp öğrencileri neden tıp fakültelerini bırakıyorlar, tıp öğrencileri neden uzmanlık eğitimi almak istemiyorlar? Anadolu topraklarında hekimlik AKP döneminde tarihte hiç olmadığı kadar değersizleştirilmiştir. Sırf bu yüzden hekimlerimiz, uğradıkları şiddet ve malpraktis davalarından dolayı vatandaşa gerekli muayeneyi yapmaktan çekinirken, vatandaşlarımızın birçoğu hastaneden randevu almakta zorlanıyor, tıbbi malzeme bulunamıyor ve ameliyat tarihleri aylar sonrasına veriliyor. İşte sağlıkta dönüşümden övgüyle bahseden AKP iktidarının sağlık sistemini getirdiği nokta budur. Sağlık sistemindeki bu çöküşün ve hekimlerin toplum nezdinde itibarsızlaştırılmasının en büyük sorumlusu da dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dır.” dedi.

 

 

Sağlıkta Dönüşüm Fiyaskoyla Sonuçlandı

Meclis’e belirli periyotlarla sağlıkta şiddet yasası geldiğini anımsatan Şahin şunları söyledi; “Sağlıkta şiddetle ilgili sürekli olarak yasa teklifi getirilmesi, bu işin bir türlü becerilemediğinin göstergesidir. Bu kanun teklifi de yine sağlık çalışanlarının taleplerini karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Tüm sağlıkçıların gözü bu komisyondayken, iktidar yetkililerinin sağlık sisteminde yaşanan tüm sorunlara kulak tıkamalarını yadırgıyoruz. İster sağlıkta şiddet, ister malpraktis davaları olsun tüm sorunlar sağlıkta dönüşüm programı sonrasında sermayeleştirilen ve özel sektöre kaydırılan sağlık sistemi sonrasında gerçekleşmiştir. Sağlıkta dönüşüm tam anlamıyla bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.