DOLAR
32,1932
EURO
34,9804
ALTIN
2.510,47
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Parçalı Bulutlu
28°C
Balıkesir
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
33°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
26°C

Üniversitemizde “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” Açılışı Gerçekleştirildi

Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılışı gerçekleştirildi. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in açış konuşmasını yaptığı ve Sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ilk konuşmayı gerçekleştirdiği Üniversitemizde, Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 17 Eylül günü “3. programa, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkan V. Metin Ok, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sempozyum katılımcısı akademisyenler, üniversitemizin akademik ve idari personeli ve basın mensupları katılım gösterdi.

Sempozyumda kürsüye ilk olarak Rektör Yardımcımız, aynı zamanda sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Serel çıkarak “Üniversitemizin kurulduğu 2015 yılından itibaren Sayın Rektörümüzün de talimatlarıyla bölgemize bilimsel katkılar sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Yöremize katkı sunmak üzere, bizim de gurur duyduğumuz faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu anlamlı günde böyle güzel bir etkinlikle sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” bölgemizdeki çalışmaları bir araya getiren ve tartışılan bir sempozyum. Sempozyumumuza farklı alanlarda 24 bildiri geldi ve bütün bildiriler titizlikle hakem sürecinden geçirildi. Sempozyum düzenleme kurulu adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bilim dünyasına faydalı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Sempozyum Onursal Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise yaptığı konuşmada “Bugün 99 yıl önce, Bandırma’da verilen destansı mücadele ile beldemizin yeniden vatan topraklarına katıldığı gün. Bu anlamlı günde, hem o kurtuluş gününe giden tarihi süreci bir kez daha yâd etmek, hem de üçüncüsünü düzenlediğimiz Bandırma ve Çevresi Sempozyumu’nda yeni araştırma konularımız ile araştırmacılarımız ve akademisyenlerimizi bir araya getirmek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Kurulduğumuz 2015 yılından günümüze, kurulu bulunduğumuz bölgeye yönelik bilimsel araştırma veri tabanı oluşturmak amacıyla faaliyetler gösteriyoruz.  ‘3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)’ tarih, sağlık, turizm, kültür-folklor, göç, Türk Dili ve Edebiyatı, sanat tarihi ve arkeoloji vb. pek çok konuda katılımcılara, bölge ile ilgili uygulamalı ve teorik konuları sunma, tartışma ve paylaşma fırsatı sağlayacaktır. ” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Bandırma Kaymakamlığı görevine yeni atanan Engin Aksakal kürsüye çıkarak selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında “Bugün, 17 Eylül, tarihi itibariyle hem Bandırma hem Anadolu hem de ülkemiz açısından çok önemli bir gün. Milli mücadelede düşman işgalci güçlere karşı Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere toprağımızı, milletimizi, değerlerimizi korumak üzere başlayan yolculuğunun, kuva-i milli hareketiyle ve son kurşunun Bandırmada Ayyıldız tepesinde atılması çok önemli. Atatürk ve onun silah arkadaşları ile o dönemde canla başla mücadele veren tüm milletimiz bizim ne kadar özgürlüğümüze düşkün, kimseye boyun eğmeyen bir tutum içerisinde olduğumuzu ortaya koyuyor. Milli mücadelede şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” diyen Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, üniversitelerin bulunduğu şehir ile ne kadar çok kaynaşırsa o şehre sunacağı katkılarının da o derece büyük olduğunu belirterek böyle güzel bir program hazırlamış oldukları için başta Sayın Rektörümüz ve öğretim üyelerimiz olmak üzere Üniversitemize teşekkür etti.

 

 

 

 

Sempozyum açılış sunumu İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete tarafından gerçekleştirildi. Görsel materyaller ile zenginleştirerek yaptığı “Bandırma’nın Kurtuluşu ve Son Kurşun” isimli sunumunda Mete, “Son Kurşun meselesine değinmek istiyorum. Son Kurşun denilince ne anlamalıyız? Dışarıdan birisi Son Kurşun diye sorduğunda ne ifade edebiliriz. Somut olarak şudur: Yaklaşık 3,5 sene kadar yurdumuzu işgal etmiş olan işgal güçlerinin yenilip ardına bakmadan kaçmaları ve denize dökülmeleridir. Peki soyut olarak nedir? Son Kurşun kime mesajdır? Son Kurşun aslında bir sestir, bir sesleniştir. Son Kurşunu atanlar bunun ne kadar farkındalardı bilmiyorum; ama bu 1000 yıllık bir haykırıştır, özgürlüğümüze gem vurmak isteyenlere bir itirazdır. Ve yeni nesle de ‘siz de mücadeleden asla vaz geçmeyin, vatanınızı asla bırakmayın’ şeklinde bir mesajdır.” dedi.

Daha sonra sempozyumun açılış oturumuna geçildi. “Bandırma ve Çevresinde Tarih ve Önemli Şahsiyetler” isimli açılış oturumunda, oturum başkanlığını üstlenen Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı tarafından “Bandırma ve Çevresinde 1891-1893 Yıllarında Gerçekleştirilen İmar Faaliyetleri” konulu bildiri sunumu yapıldı. Sonrasında Huzeyfe Taşdemir tarafından “19. Yüzyılın İkinci Yarısında Kırım ve Kafkas Muhacirlerinin Bandırma’ya Sevk ve İskânları” konulu bildiri, Zeynep Kübra Durmuşlar tarafından “Edincikli Firdevsî-i Tâvil’in ‘Kitâb-ı Hayât ü Memât’ Adlı Eserinde Ölüm Psikolojisi (MDR Açısından Bir Değerlendirme)” konulu bildiri ve Adem Öziş tarafından “Hayatı ve İlmî Şahsiyeti Açısından Ali Şuûri Efendi” konulu bildiri sunumları gerçekleştirildi.

Başarıyla gerçekleşen açılış oturumunun ardından “3. Bandırma ve Çevresi Sempozyumu (BCS’21)” açılış programı, plâket takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.

“3. Bandırma ve Çevresi (BCS’21) Sempozyumu”, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde 2 gün süreyle devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.