DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Parçalı Bulutlu
25°C
Balıkesir
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Hidrolik Hortum Nedir?

Hidrolik Hortum Nedir?

Hidrolik sistemlerin hareketli bölgelerinde kullanılan ve titreşim uygulayan sistemlerde basınç ileten hortumlara hidrolik hortum adı verilir. Kalınlıkları kullanım alanlarına göre değişir. Yüksek basınç bulunan yerlerde 1800 bar hortumlar kullanılır. Bu hortumlar güvenlik açısından yüksek basınca dayanıklı, 4 kat çelik sargıyla sarılmış hortumlardır. Hidrolik hortumlar özel tasarlanmış ürünlerdir. Genellikle çok yüksek basınçlarda kullanıldıkları için esnek yapıdadırlar.

Hidrolik Hortumlar Ne İşe Yarar?

İnşaat makinaları, uçaklar, arabaların fren hortumları, forkliftlerin kaldırma pistonlarına giriş ve çıkışlarında, pres makinalarında ve daha birçok mekanik alanda kullanılırlar. Çok kritik noktalarda kullanılan bu hortumlar üretim aşamasından geçerken çeşitli testlere tabi tutulur. Bu testlerden güvenle geçmesi çok önemlidir. Hidrolik hortum seçimi yapılırken hortumun kullanılacağı yerdeki elektrik geçirgenliği kontrol edilmelidir.

Bazı durumlarda ise hortumun statik elektriği iletmemesi istenir. Kullanılacak sistemin basınç oranının hortumun basınç dayanıklılığıyla aynı olması gerekir. Bu noktalara dikkat edilmemesi hayatî risk doğurabilir. Hidrolik hortum çeşitlerini incelemek ve satın almak için  https://www.sanayiden.com/hidrolik-hortum-hortum-hidrolik-pnoamtik-sanayi-sanayi-urunleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.