DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
20°C
Balıkesir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
20°C

Avşa Adası Yerli ve Yabancı Turistler ile Doldu Taştı!

Avşa Adası Yerli ve Yabancı Turistler ile Doldu Taştı!

Balıkesir’in Marmara İlçesi Avşa Adası yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Bölge yapılan yurt içi ve yurt dışı tanıtımları sayesinde yerli ve yabancı misafirler tarafından büyük ilgi görüyor.

Özellikle Almanya, Rusya, Makedonya, Japonya ve Ukrayna başta olmak üzere Dünya’nın çeşitli ülkelerinden yabancı turistler bu yıl tatil için doğa harikası Avşa Adası’nı tercih ediyorlar. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Avşa Tatil Rehberi Yöneticisi Onur Kutlu “Web sitelerimizin ziyaretçi trafiğinin %15’i bu yıl yurt dışından geliyor. Yurt içi pazarda ise en çok İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Bursa bölgesinden ziyaretçi akışı var. Ağustos ayı rezervasyonları paydaşlarımız da yüzde 90 oranında tamamlandı. 30 Ağustos resmi tatilinin salı gününe denk gelmesi ile hafta sonu tatilini birleştiren tatilciler adada şimdiden bir çok otel ve apartın odalarını doldurdular. Eylül ayına ise şimdiden talep yüksek. Eğlence mekanlarının düzenlediği konser ile de ada turizmine büyük katkı sağlanıyor. Belediye’nin yaptığı çevre düzenlemeleri ve geçtiğimiz yıllarda yapılan iyileştirmelerle içme suyu sorununun ortadan kalkması ile adaya gelen misafirler sorunsuz bir tatil geçiriyorlar.” dedi.

Avşa Adası İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’e feribot ile 2,5 saat mesafedeki ulaşım kolaylığı, doğa harikası koyları, ekonomik konaklama imkanları ve renkli gece hayatı ile tatilcilerin yaz aylarında ilk tercih edilen tatil köylerinden birisidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.