DOLAR
41,2921
EURO
49,0245
ALTIN
4.896,55
BIST
11.182,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gençlerin Başkanı, öğrencilerin sofrasında

Gençlerin Başkanı, öğrencilerin sofrasında
05.03.2025 10:18

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, öğrencilerle buluştuğu sahurda, öğrencilerin yurt talebiyle ilgili olarak çok yakın zamanda bu mağduriyetin giderileceğini söyledi. Akın ayrıca yeni alınan otobüslerle şehir merkezi-kampüs hattında yaşanan yoğunluğun da çözüme kavuşacağını belirtti.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gören Makina Mühendisliği son sınıf öğrencisi Üzeyir Acaroğlu ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü son sınıf öğrencisi Buğra Yılmaz’ın öğrenci evine misafir oldu.  Öğrencilerle,  samimi ve sıcak bir ortamda sohbet gerçekleştiren Akın, daha sonra onlarla birlikte mutfağa girerek öğrencilere kendi elleriyle sucuk ve yumurta pişirdi. Yemek yaparken gençlere, üniversite anılarından da bahseden Akın, Balıkesir’i öğrenci dostu şehir yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Yer sofrasında sahur yapan Akın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken öğrencilere davetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

SOSYAL HAYAT CANLANIYOR

Balıkesir’de öğrencilerin vakit geçirebileceği, sosyalleşeceği ve ders çalışabileceği sosyal yaşam alanları noktasında bir yetersizlik olduğunu söyleyen Başkan Akın, Büyükşehir Belediyesi olarak bu açığı en hızlı şekilde gidermeye başladıklarını söyledi.  Kentte sosyal hayatın canlandırılması gerektiğini söyleyen Akın, öğrencileri Balıkesirspor’a destek vermeye davet etti.

 

YURT VE ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Balıkesir’de öğrenciler için yurtların yeterli olmadığını, artan kiralar ve kötüleşen ekonomik koşullar nedeniyle de ev bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, Başkan Akın’a öğrenci yurdu projesi olup olmadığını sordu. Öğrencilerin barınma talebine ilişkin olarak Akın, şunları söyledi: “Balıkesir’de kesinlikle yurt yapma zorunluluğumuz var. Seçimden önce de bunun vaadini vermiştik. En kısa sürede bu sorunu çözeceğiz”  Üniversitelerin yaşayan kampüs olması gerektiğini aktaran Akın,  şehir merkezi- kampüs hattı üzerinde yaşanan yolcu yoğunluğunu da çözümlediklerini söyledi. Satın alınan yeni otobüslerin çoğunun o hat üzerinde hizmet vereceğini söyleyen Akın, kendi yönetimi süresince asla eğitimden tasarruf yapmayacaklarını dile getirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.