DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Açık
26°C
Balıkesir
26°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır, Avşa Nereye Bağlı?

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır, Avşa Nereye Bağlı?

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir? diye merak edenler Avşa Adası’nda nerede kalınır? Avşa Adası nereye bağlı diye de Google’da aratıyor şu günlerde. Avşa Adası’nda gezilecek yerler de Avşa Adası’na gelmek istendiğinde aranan sayfalar arasında. Adada Popüler eğlence merkezlerinde gece hayatı nasıldır?  Marmara Bölgesi’nin güzide tatil beldesi Avşa hakkında merak edilen soruların cevapları yazımızda…

Avşa Adası Nerede?

Marmara Denizi ortasında yer alan ada ziyaretçiler tarafından merak edilip Google’da en çok Avşa Adası nerede diye arama yapılıyor. Avşa adası nerede şeklinde arama yapan kullanıcılar için de bilgilerimiz verdikten sonra ada hakkında merak edilen diğer soruların cevaplarına geçelim.

Bandırma’ya Yakın Tatil Yerleri

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte tatil planlarının yapıldığı günlerdeyiz. Bir çok kişi yaz tatili için ülkemizin Güney veya Ege bölgelerini tercih etse de bölgemizin turizm kaynakları açısından oldukça zengin bir konuma sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yanı başımızda Erdek, biraz daha körfeze uzanırsak Ayvalık, Edremit, Altınoluk, Akçay gibi hala keşfedilmeyi bekleyen tatil beldelerinin  yeşil ve mavi ile buluşması Kazdağları’nın eşsiz manzarası Balıkesir bölgesinin farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu saydığımız tatil köyleri hemen hemen her Bandırma’lının hayatında bir kez gidip gördüğü yerler arasındadır.

Erdek’i aştıktan sonra bir tatil beldesi daha var ki burası Avşa! Avşa Adası nereye bağlı diye soranlar için hemen ekleyelim. Avşa Adası Balıkesir Marmara Adası’na bağlıdır. Birbiri ardına adayı kaplayan koyları ve gece eğlence hayatı ile ünlü bu ada daha çok İstanbul ve Tekirdağ’dan yaz aylarında binlerce tatilciyi ağırlamaktadır. Günde 20’yi aşan seferler ile buralardan gelen tatilciler adanın turizm ekonomisini ayakta tutarlar. Avşa’da sezon 2 ay sürer ama dolu dolu geçer. 500’e yakın pansiyon,apart ve oteli ile ada geçtiğimiz yıl sadece ramazan bayramında 120.000 tatilciyi ağırlayarak ülke gündeminde ana haber bültenlerine konu olmuştu.

avşa adası nereye bağlı

Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

Gelelim ilk noktaya biz Bandırmalıların Avşa’ya Erdek’ten Gestaş arabalı feribot, Marmara Roro arabalı feribot, Budo deniz otobüsü ve Bado Deniz taksi firmalarının sunduğu seferler ile kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Erdek’ten Avşa’ya ulaşım seçilen firmaya göre 2 saat ile 45 dk gibi ulaşım süreleri ile değişmektedir. Gitmeden önce Avşa Adası Erdek feribot seferleri bağlantısından araştırma yapıp yola çıkmanızı öneriyoruz. Avşa Adası’na İstanbul’dan gelecek okurlarımız için bilgilendirme yapmak gerekirse Avşa Adası İdo feribot firması yaz yazlarında Yenikapı ve Bostancı’dan düzenli seferler ile adaya sizleri taşımaktadır. İdo’nun resmi web sitesinden bilet alıp adaya rahatlıkla gelebilirsiniz. Eğer İdo seferleri iptal ise ki bu durum yaz aylarında sıkça rastlanan bir durumdur o zaman devreye Tekirdağ üzerinden arabalı olarak sağlanan feribotlar devreye giriyor. Bu feribotların isimleri Ömer Kaptan, Yavuz Naz, Adalar 1, Öz Kaptan olarak sıralanabilir. Komşu illerimiz Çanakkale, Bursa ve Eskişehir’den ise Avşa’ya Erdek üzerinden ulaşmak en hızlı yoldur.

avşada nerede kalınır

Avşa’da Nerede Kalınır?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var Avşa Bandırma’dan günübirlik tatil için uygun bir tatil beldesi değildir. Çünkü adaya ulaşım sonrası geri dönüşler akşam 18:45 bitmektedir. Ada’da konaklama yerinizi gelmeden önceden belirlemeniz de fayda var çünkü iskeleye iner inmez sizleri vasat yerlere yüksek fiyatlara götürmek isteyen komisyoncular karşılar. Bu kişilerde çoğu zaman tatilinizi istediğiniz gibi geçirmenize engel olurlar. Neden daha kaliteli yerler varken istemeyeceğiniz fiyatı yüksek yerlerde kalasınız ki.. Gelelim Avşa’da nerede kalınır konumuza. Avşa sahip olduğu denize sıfır oteller, pansiyonlar ve apartlar bakımından sizlere farklı konaklama alternatifleri sunan tatil köyüdür. Avşa’da her şey dahil otel yoktur. Ancak bir çok denize sıfır yada havuzlu işletme gerek balayı gerekse aile tatilleriniz için uygundur. Bunlar arasında en çok tercih edilenler Bahar Aqua Resort, Afissia Garden Hotel, Cane Motel, Zeus Otel, Ege Motel, Ertol Apart sizlere önerilerimiz arasında olabilir. Eğer tercihiniz Avşa’da güvenilir aile pansiyonu ise bunlar Ok Apart, Lara Zeynep Apart, Efe Apart, Sevim Apart sizlere önerilerimiz arasında olabilir.

Kaynak : Avşa Adası Rehberi

Yorumlar

  1. hande dedi ki:

    Avşa adası harika bir yer her yaz giderim bu yazda gitmeyi planlıyorum. Avşa Adası’na İstanbul’dan ulaşım https://www.avsaisland.com/avsa-adasina-nasil-gidilir/ konusuna da değindiğiniz için teşekkürler. hala bilmeyenler var.